Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

26.07.2024

Stanislav Budil přestupuje z BMW do Toyoty R3

Stanislav Budil s Petrem Vejvodou si účast na rakouské Rallye Weiz 2024 představovali úplně jinak. Nejenže neobhájili loňské stříbro, ale domů vezli své BMW 2002ti notně potlučené. Na nadcházející příbramské soutěži se však představí s úplně jinou technikou.

25.07.2024

Tradiční koncepci pačejovské rally změnily volby

Již 45. ročník INVELT Rally Pačejov zná konečnou podobu. Do příprav soutěže však zasáhl poměrně pozdě vyhlášený termín krajských a senátních voleb. Téměř celou schválenou trať rally bylo nutné opět předělat tak, aby neomezovala obyvatele dotčených obcí v časech určených k volbám.

25.07.2024

Edda Cup do vrchu pokračuje na trati Bozkov-Cimbál

O nadcházejícím víkendu přesně po roce zavítá nezávislý seriál závodů automobilů do vrchu EDDA Cup na Semilsko, kde se na trati z Podbozkova na vrch Cimbál uskuteční jeho další podnik. Již po čtvrté se podařilo tuto zajímavou trať zařadit do kalendáře.

22.07.2024

Ford Raptor T1+ pro maratonské soutěže

Ford Performance a nejlepší konstruktéři terénních závodů se zaměřily na náročnou Rallye Dakar a navrhli a zkonstruovali nový Ford Raptor T1, vrcholnou formu designu a schopností vozu Raptor.

22.07.2024

Vallecamonica - Fagioli kraloval a porazil Merliho

V italském městečku Malegno pokračovalo šestým podnikem mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu. Na Trofeo Vallecamonica vyrazili také naši reprezentanti, které doplnilo několik dalších českých jezdců. Petr Trnka tentokrát na bednu v absolutním pořadí nedosáhl, ale připsal si důležité body za třetí místo ve skupině E2-SC v rámci ME. Absolutně skončil šestý (pozn.red.)

21.07.2024

Jan Kopecký hodnotí třetí místo na Bohemii

Agrotec Škoda Rally Team ve složení Jan Kopecký a Jan Hloušek si veze z Rally Bohemia třetí místo absolutní klasifikace. Tratě v okolí Mladé Boleslavi opět nabídly krásné souboje nejen v popředí výsledkové listiny.

19.07.2024

Dominik Stříteský o vítězné Bohemii

Souboj o vítězství se odehrával především mezi dvěma jezdci. Domácí Filip Mareš s Toyotou útočil zejména ve druhém dni na Dominika Stříteského a napínavý souboj trval až do úplně poslední rychlostní zkoušky. V té Dominik porazil Filipa o 1,6 sekundy a obhájil s náskokem 3,4 sekundy loňské celkové vítězství, tentokrát již v nové Škodě Fabia RS Rally2

15.07.2024

AKTUALIZACE Rallye Bohemia - Dominik Stříteský zopakoval vítězství

Rallye Bohemia bývala kdysi prestižní soutěží, ale časy se bohužel změnily, a tak se letos postavilo na start pouhých 64 posádek, do cíle jich dojelo 39. Kromě souboje mezi Stříteským a Marešem o vítězství se jinak soutěž odehrála v poklidu a bez komplikací.

12.07.2024

Romain Dumas s Fordem F-150 Lightning SuperTruck vyhrál Pikes Peak

Ford F-150 Lightning SuperTruck zaznamenal úspěch na 102. ročníku závodu Pikes Peak International Hill Climb s časem osm minut a padesát tři sekund, čímž se na této hoře stal v roce 2024 celkově nejrychlejším vozem.

09.07.2024

AK Nová Paka - evropské zlato pro Horáka a Pytlounovou

Evropský šampionát se závodem v Nové Pace přehoupl do své druhé poloviny a do konce roku čekají na jezdce ještě závody ve Francii, Maďarsku, Itálii a Španělsku. Zatím není nic rozhodnuté a ani jedna z divizí nemá jasného favorita na titul.

02.07.2024

Pech s Uhlem vyzkoušeli Citroën C3 R5

Premiérový start na voze Citroën má za sebou posádka EuroOil teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel. Vůz kategorie R5 se rozhodli vyzkoušet na domácí soutěži v Plzni, v rámci hledání nové techniky pro příští sezónu.

02.07.2024

AK Nová Paka - Nikodém, Antony, Theuil nebo ???

Počet přihlášených jezdců se v den uzávěrky zastavil na čísle blížícím se sto sedmdesáti. A pořadatelům tak přidělávají zájemci příjemné starosti, kam je umístit v depu, které nemá úplně neomezenou kapacitu.

28.06.2024

Bonver - Nový generální partner v rally pro sezónu 2024

Před posledním doposud odjetém podniku mistrovství ČR v rally se marketingoví partneři Autoklubu České Republiky dohodli pro zbytek sezóny 2024 na exklusivním marketingovém partnerství se společností Bonver Win, a.s.

26.06.2024

Rallye Plzeň - Domácí Pech s Citroënem

Třetí podnik rallysprintové série přivede účastníky na západ Čech, už čtvrtý rok po sobě se utkají v rámci obnovené Rallye Plzeň. Ta také letos proběhne v červnu, ale o pár týdnů později než tomu bylo zvykem – na rychlostních zkouškách se bude závodit v sobotu 29.6.

25.06.2024

V Dolním Bousově se také létalo

Po loňském závodě v Dolním Bousově se na pořadatele snesla pořádná vlna kritiky, oprávněná i neoprávněná. Ale letos si všichni závod chválili. A musíme konstatovat, že byl opravdu hodně povedený.

24.06.2024

AK Dolní Bousov - Nikodém testoval a vyhrál

Po zrušeném závodě v Matschenbergu pokračoval domácí autokrosový šampionát teprve druhým podnikem, a to v Dolním Bousově. Mezi loňským nepříliš povedeným závodem a tím letošním byl rozdíl jako mezi dnem a nocí.

20.06.2024

Petr Nikodém vybojoval ve Vilkycial stříbro

Třetí závod za námi a na kompasu si pro letošní sezónu můžeme definitivně škrtnout šipku na východ. Měřáky ve Vilkyciai se vyhrávají stylem va-bang pokusem o dobrý čas hned v prvním kole a jelikož se tahle skutečnost už trošku více rozkřikla, stačil náš va-bang bohužel až na třetí místo.

20.06.2024

Jan Kopecký si veze z vinohradů stříbro

Agrotec Škoda Rally Team si vybojoval na domácí Agrotec Petronas Rally Hustopeče druhé místo. K vítězství přitom opět byl jen krůček.Už od startu soutěže bylo jasné, že opět půjde o boj o vteřinky mezi pěticí posádek. Jenže hned tři z nich brzy chybovaly a buď nabraly ztrátu, nebo musely odstoupit.

20.06.2024

V Glasbachu opět Schatz, Merli až čtvrtý

V německém Glasbachu se konal pátý podnik evropského šampionátu v závodech automobilů do vrchu. Relativně poklidné vody minulých let, kdy se pravidelně rozhodovalo mezi Italem Merlim, naším Petrem Trnkou a Španělem Iraolou, rozčeřil Geoffrey Schatz z Francie.

17.06.2024

Edda Cup do vrchu poprvé v Mladé Vožici

O víkendu se na nové trati mezi Janovem a Františkovem u Mladé Vožice uskuteční podnik nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu EDDA Cup. Tato trať byla již delší dobu v hledáčku promotéra Edy Patery a letos se tedy podařilo i díky přízni a podpoře místních samospráv vypsat na ní závod.



Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar