Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

17.10.2024

Tomáš Ouředníček - Africká mise splnila očekávání

Nikdy to nevzdám. Toto heslo patří již řadu let neodmyslitelně k posádce dakarského závodního týmu Toyota Gazoo Racing Czech. A to, že je stále platné, se potvrdilo i v posledním zářijovém týdnu v extrémně náročných podmínkách rozpálené severní Sahary.

12.10.2024

Oliver Solberg - elektromobilem Enyaq RS Race bokem

Elektrický koncept závodního speciálu Enyaq RS Race není jen technická a designová studie. Kromě nových řešení, která si mohou najít cestu do rallyových speciálů i silničních vozů, je to i mimořádně zábavné auto. To potvrzují i dojmy soutěžního jezdce Olivera Solberga, který usedl za jeho volant.

11.10.2024

Škoda Enyaq RS Race - nový koncept závodního vozu

Škoda Motorsport představuje nový koncept plně elektrického závodního vozu: Enyaq RS Race. Tento koncept, vycházející ze závodní DNA značky Škoda, podporuje vývoj inovativních technologií a udržitelných materiálů a slouží jako pilotní projekt pro budoucí sériově vyráběné modely.

11.10.2024

Bohemia Rally Mladá Boleslav ve zpětném zrcátku

Prakticky tři měsíce uplynuly od cíle letošního již 51. ročníku Bohemia Rally Mladá Boleslav. Určitě je zajímavé malé ohlédnutí a říci si, jaká vlastně byla. A kdo povolanější byl měl soutěž zhodnotit než sám ředitel Petr Pavlát.

08.10.2024

Aleš Loprais po testech odřekl účast na Marocké rally

PZačátkem října absolvoval Aleš Loprais v Africe testování nově postaveného kamionu Iveco Powerstar, s nímž se měl následně zúčastnit Rallye du Maroc. Na jejím startu však bude posádka InstaTrade Loprais Teamu De Rooy FPT chybět.

30.09.2024

AK Sedlčany - dramatický závěr sezony

Autokrosová sezona skončila o víkendu v Sedlčanech, body jsou rozdány a na programu je už pouze tradiční setkání mistrů v Humpolci 19. října. Do kotliny se sjeli prakticky všichni až na Arnošta Floriána, který měl titul už jistý a Jakuba Novotného, neboť oba budou ještě bojovat o evropský titul.

27.09.2024

Dominik Stříteský a Jirka Hovorka mistry ČR v rally

Závěrečná Invelt Rally Pačejov potvrdila dosud největší úspěch naší posádky v Mistrovství ČR v rally. Po třetím místě v roce 2022, druhém místě v loňském roce letos s náskokem 46 bodů opanovali Dominik Stříteský s Jirkou Hovorkou české mistrovství.

25.09.2024

Jan Kopecký o vítězné Rallye Pačejov

Agrotec Škoda Rally Team zvítězil na poslední soutěži letošní Mistrovství České republiky. Po napínavém průběhu mohl slavit v cíli Invelt Rally Pačejov. Po Barumce měl Jan Kopecký jen teoretickou naději na další obhajobu titulu, ke kterému byl velmi blízko Dominik Stříteský. Na druhého v pořadí, Adama Březíka, ale ztrácel jediný bod.

25.09.2024

Invelt Rallye Pačejov - Kopecký vyhrál, Stříteský mistrem

Mistrovství ČR v automobilových soutěžích 2024 ukončila víkendová Invelt Rally Pačejov, která rozdala poslední body pětidílného seriálu (Rally Šumava se nezapočítávala). Už před startem bylo jasné, že titul získal Dominik Stříteský a Jan Hovorka, když Jan Kopecký měl jen teoretickou šanci.

20.09.2024

Jan Kopecký ukončí sezónu na Pačejově

Agrotec Škoda Rally Team čeká letošní poslední start. O víkendu ho čeká poslední podnik domácího šampionátu – Invelt Rally Pačejov. Po smolné Barumce jsou šance na obhajobu domácího titulu již jen teoretické. Dominik Stříteský si vítězstvím ve Zlíně vybudoval skoro nedostižný náskok. Velký boj ale bude sveden o druhé místo, protože Adam Březík má před Janem Kopeckým náskok jednoho jediného bodu.

19.09.2024

Petr Nikodém komentuje smolnou Francii

Tak letos, nám už nepomůže ani koupel ve svěcené vodě. Ironie osudu, si letos zřejmě našla svého oblíbence. Nejen, že by ukázala naším směrem, ale její prst máme momentálně zapíchnutý přímo v.... nose. Protože to co se nám tuto sezónu děje, už hraničí s nelidským přístupem pro smysl k šikaně.

15.09.2024

Setkání mistrů v Sosnové už 12. října

Autodrom v Sosnové u České Lípy je místem, kde po skončení sezóny automobilových soutěží ukazují své schopnosti špičkoví závodníci z rallycrossu, autokrosu a rally, které v posledních letech doplňují a diváky baví i závodníci z okruhů.

11.09.2024

Aleš Loprais končí s Pragou a pojede za de Rooye

Aleš Loprais otevírá novou kapitolu svého působení na dakaru. Frenštátský závodník opouští kabinu soutěžního kamionu Praga V4S DKR, s nímž na nejslavnější maratonské rally světa letos vybojoval stříbro, a přesedá za volant vozu Iveco Powerstar. Nová však nebude pouze technika, ale také složení posádky.

10.09.2024

AK Nová Paka -mistry už jsou Nikodém, Florián, Dlesk

Předposlední závod šestidílného seriálu mistrovství republiky v autokrosu hostila Štikovská rokle u Nové Paky. O mistrovské body bohužel nepřijeli někteří vynikající jezdci Zdeněk Antony nebo Jakub Novotný, kteří dávají přednost Evropě.

10.09.2024

Central European Rally 2024 má nové rychlostní zkoušky

Před necelým rokem přinesla premiérová Central European Rally (CER) poprvé v historii do České republiky podnik FIA World Rally Championship a už v průběhu soutěže přicházely kladné ohlasy a počet diváků překonal veškerá očekávání.

09.09.2024

Tatra FF7 4x4 New Gen - nový speciál pro Rallye Dakar 2025

Závodní tým FESH FESH Tomáše Vrátného představil na rallye BAJA Poland nový speciál, který připravuje na Rallye Dakar 2025. Novinka ve flotile týmu Fesh Fesh představuje novou generaci jejich závodních speciálů.

03.09.2024

Edda Cup do vrchu pokračuje závodem na okruhu v Sosnové

V tuto sobotu se na autodromu v Sosnové u České Lípy uskuteční dvojzávod nezávislého seriálu závodů automobilů EDDA Cup. Pro původně na tento termín plánovaný závod ve Vrchlabí se bohužel nepodařilo získat ani po odvolání souhlas MŽP a tak musel být závod přesunut do Sosnové.

02.09.2024

Ve Štikovské rokli se pojede předposlední mistrák

První víkend v září (6. - 8. 9.) se ve Štikovské rokli u Nové Paky uskuteční již třetí letošní závod v autokrosu. Zářijový novopacký závod je letošním pátým a rovněž předposledním zastavením Mistrovství ČR 2024 v autokrosu a v žádné kategorií není ještě rozhodnuto o letošních mistrech. Body do pořadí šampionátu se budou přidělovat v jedenácti kategoriích.

31.08.2024

Peugeot Rally Cup vyhrál na Barumce Polášek

Nádherné rychlostní zkoušky, dramatické souboje, skvělá atmosféra a zákeřné počasí, tak by se dal stručně popsat 53. ročník BARUM CZECH RALLY ZLÍN. Je dobojováno. Sedmý ročník seriálu Peugeot Rally Cup zakončil sezónu na Barum Czech Rally Zlín. A finále to bylo více než důstojné. Devět posádek na startu poměřilo své síly nejen mezi sebou, ale také s evropskými soupeři.

22.08.2024

Jan Kopecký - defekt překazil boj o vítězství

Jan Kopecký odjížděl na Barum Czech Rally Zlín v pozici jednoho z favoritů soutěže. Není divu, protože posledních osm ročníků byl vítězem této nejpopulárnější a nejnáročnější domácí soutěže.



Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar