Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Vrchaři Edda Cupu pojedou v Bečově n.T.

Již po čtvrté se sejdou fanoušci rychlých a historických automobilů o víkendu 6. a 7. července na trati z Bečova nad Teplou směrem na Krásno. Dostaveníčko si zde dají závodníci Českého mistrovství závodů automobilů do vrchu, populárního Edda cupu ve dvoudenním klání k bojům nejen o stupně vítězů v jednotlivých vypsaných třídách, ale i o body do celkové klasifikace.

Závodit se bude v sobotu i v neděli podle shodného harmonogramu. Závodníkům začíná den v osm hodin ráno tréninkem. Dopoledne jsou na programu dvě tréninkové jízdy, zhruba v půl jedné startuje první ze dvou závodních jízd.
Na závodech Edda cupu se schází kolem 80 závodníků, kteří patří k naší vrchařské špičce. Bečovský závod mohou brát jako svůj domácí např. Jan Marek s historickým Porsche 911 a Roman Hovorka s Renaultem Clio z Karlových Varů, nebo z Mariánských Lázní Ota Zenkl na škodováckém pick-upu, druhý na Toyotě Corolla.
K vidění bude pestrá paleta závodních vozů od nejsilnějších Mitsubishi Lancer Evo, Subaru Impreza, BMW M3 k těm sice objemově slabším, ale přesto předvádějícím hodnotný sport, čehož důkazem je i loňský absolutní vítěz ČM ZAV Miroslav Černý, který v Bečově bude startovat na superrychlé Škodě 130 L.
Podívanou, která rozechvěje duši každého fanouška automobilových závodů nabízí velmi silně obsazená kategorie historických automobilů. V Bečově se dokonce objeví unikátní prototyp Škoda 200 RS a další historicky úspěšné závodní škodovky. K ozdobám bude také patřit dvanáctiválcový Jaguar XJS Jaroslava Rejky a Audi Sport Quattro Petra Žáčka. Jiří Voves dokončil renovaci okruhové Škody 120 LS „Pohár“, s níž se poprvé představí dcera Pavla. S Fiatem 124 Abarth pojede opět Jan Šipka a chybět nebude ani vedoucí muž průběžného pořadí H-1600 Josef Srnský jun se Škodou 130 LR.
Diváci na závodech neplatí vstupné, podél trati jsou vytýčeny divácké prostory, kde jedině se mohou diváci v době konání závodu zdržovat. Přístupné je i depo na letišti v Krásně. K informovanosti diváků slouží zdarma na místě distribuovaný tištěný Průvodce sezónou. Podrobnější informace, seznam přihlášených a další zajímavosti nejen o ČM ZAV najdou zájemci na www.edda.cz/mscrdovrchu .


Průběžné pořadí:
1.Petr ŽáčekAudi Quattro939
2.David PateraCitroën Visa857
3.Miroslav ČernýŠkoda 130 L





J.Malík, 2.7.2013

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar