Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Václav Pech zbrojí na Šumavu

Mezinárodní mistrovství ČR v rallye začíná již dnes jubilejním padesátým ročníkem Rallye Šumava. Na startu nebude chybět ani loňská mistrovská posádka Václav Pech jun. – Petr Uhel na voze MINI John Cooper Works S2000 1,6 turbo, pro které to bude dvacátá motoristická sezona.

Za tu dobu dokázali získat 7 titulů absolutních Mistrů ČR, 3 tituly Mistrů Slovenska a řadu titulů z Evropského poháru FIA.

Rallye Šumava patří mezi tradiční podniky mistrovství ČR a ani Václav Pech k ní netají svůj hlubší přístup. „Je to domácí soutěž v našem regionu, a proto k ní mám určitě srdečnější vztah. Budeme tam mít více fanoušků než kdekoliv jinde a zodpovědnost nezklamat bude trochu svazující. Celý team se snažil přes zimu MINI co nejlépe v našich možnostech připravit a vylepšit. Tím, že na startu bude tovární team škodovky s novým vozem Fabia R5, Francouz Bouffier na Citroënu a silné vozy WRC z předchozích let, je velice těžké odhadnout, jak se nám bude dařit uspět, i když samozřejmě moc chceme,“ říká Pech.

Letošní ročník se ponese ve znamení několika změn. Tradiční Klatovský okruh se poprvé v historii pojede v opačném směru, přibyla i krátká rychlostka pro diváky přímo ve městě. Soutěž je tradičně propojena i s Mistrovství Evropy historických soutěžních vozů „Historic Vltava Rallye.“



Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar