Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Tomáš Pospíšilík s Peugeotem na bohemce

Mladá posádka týmu Peugeot Sport Česká republika Tomáš Pospíšilík – Lukáš Vyoral letos získává znalosti českých tratí a sbírá poznatky o českých soutěžích, kdy většina z nich je pro tyto mladíky něčím novým. Tomáš Pospíšilík po přestupu z autokrosu do rallye si tady postupně získává ostruhy.

Rally Bohemia patří mezi ty nejtěžší soutěže v Mistrovství České republiky a její zrádnost je pověstná, i když už to dávno není ta bohemka jako v minulosti (dříve Rallye Škoda). Rychlostní zkoušky jsou většinou technické a klikaté, ale i na nich se vyskytují rychlejší úseky, a také třeba místa s kluzkými asfalty.

K seznamovacím jízdám vyrazí posádka týmu Peugeot Sport Česká republika ve čtvrtek odpoledne a bude jimi pokračovat celý pátek. Start 42. Rally Bohemia je totiž naplánován netradičně až na sobotní odpoledne.

Tomáš Pospíšilik: „Celá sezona je pro mě poznávací. Téměř každá soutěž je pro mě nová a o Rally Bohemia to platí také. Vím, že se zde závodí na poměrně kvalitních asfaltech a na technických tratích. Tento charakter rychlostních zkoušek mám rád a vyhovuje to i našemu Peugeotu 208, s nímž jsme teď absolvovali testování. Máme ale stále stejnou taktiku a i na Rally Bohemia chceme hlavně dojet do cíle a hledat své hranice a zjistit, jak na tom jsme v porovnání se zkušenějšími soupeři. Držte nám palce.“

PR 10.7.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar