Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Tiskové prohlášení AČR: Přijatá opatření Svazu rally

V návaznosti na tragické události z uplynulého víkendu dnes mimořádně zasedal v budově Autoklubu ČR Svaz rally, řídící orgán automobilových soutěží. Mezi jeho hlavní závěry patří následující oblasti:

1. Reakce Svazu rally k událostem v průběhu RallyShow Uherský Brod – na základě předložených materiálů dospěl Svaz rally ke skutečnosti, že soutěž byla zabezpečena po bezpečnostní stránce standardně. Další případná zjištění jsou na šetření Policie ČR.


2. Rozhodnutím Svazu rally dochází ke zrušení dvou zbývajících letošních volných podniků – Pražský rallysprint (1.12.2012) a Mikulášský Rallysprint Slušovice (8.12.2012).


3. Přijatá bezpečnostní opatření po Barum Czech Rally Zlín (31.8.-02.9.2012) • Umístění většího počtu zpomalovacích retardérů (bylo aplikováno na všech soutěžích od začátku září). Prokazatelně došlo ke zpomalení soutěžních automobilů, snížení rychlostního průměru na trati rychlostní zkoušky proti minulým rokům.


4. Zlepšení stávající situace • Vytvoření pracovních skupin, které mají za úkol zpracovat analýzu a návrhy pro příští sezonu následujících kapitol:

a)Systém mistrovství, zpomalení tratí, výběr tratí
b)Jezdecké licence, udělování, postup
c)Technika – soutěžní automobily
d)Pneumatiky
e)Pořadatelé – školení
f)Bezpečnostní vozidla – předjezdci
g)Policie, bezpečnostní služby
h)Informovanost veřejnosti


Materiály zpracovat do 20.11.2012.

Příští zasedání Svazu rally proběhne 23.11.2012.


Pozn.redakce:
Během jednoho týdne zpracovat všechny materiály k tak závažné problematice, jakou rozpoutala bulvární a jiná media proti rally, by nezvládnul ani David Copperfield, natož Federace automobilového sportu, která akorát dokázala zrušit dva poslední volné podniky. Přitom u obou stačilo vypustit klasickou rychlostní zkoušku a zbytek by se odehrál na stadioně. Nátlak médii a neznalost široké veřejnosti ve vztahu k tragedii slaví tedy úspěch. Bohužel, a tak je to u nás skoro se vším.
Když jsem začínal novinářskou kariéru někdy před 35 lety, tak se všude kladlo na srdce, že než se jakékoliv informace otiskne,tak musí být stoprocentně ověřena. A podle toho jsem se snažil řídit. Ale když jsem slyšel samá nepotvrzená tvrzení, jak k tragédii došlo, tak se mi chtělo zvracet. To mi věřte.
Doufám, že se Otevřený dopis pana Vebra dostane také do médií, aby už konečně byla veřejnost pravdivě informována o skutečném stavu věci.

Hodně zajímavých názorů i od lidí povolaných (Josef Vrátil) se dočtete v diskuzích na www.ewrc.cz


JL, 14.11.2012

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar