Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Setkání mistrů v autokrosu vyhráli Nosák a Mahr

Poslední letošní autokrosový závod pod názvem Setkání mistrů se uskutečnil v sobotu v Humpolci. Bohužel opravdových mistrů přijelo poskrovnu, ať již z nejrůznějších důvodů. Jedním z nich byl i narychlo uspořádaný mistrovský závod v Přerově, o týden dřív. Tady totiž některým zkolabovala technika a nebylo v silách jezdců své stroje připravit.

Z jezdců, kteří získali domácí titul přijeli do Humpolec z divize cestovních automobilů Pavel Svoboda (Mitsubishi Lancer) i druhý Ivoš Mahr (Škoda Fabia S2000), ze třídy buggy 1600 první Radek Jordák, který však startoval tentokrát ve třídě Super Buggy, stejně jako třetí Vít Nosálek. Třídu Super Buggy reprezentovali mj. jezdci, kteří se v mistrovství republiky umístili na třetím až osmém místě, jmenovitě Jaroslav Hošek Tomáš Pospíšilík, Jakub Kubíček, Jaromír Štětina, Boris Vaculík. Diváci se tedy museli obejít bez Marka Stloukala i Romana Keřky.

Z „evropanů“ nepřijeli mj. druhý a třetí z divize cestovních automobilů Václav Fejfar a Ota Výborný, z buggy 1600 stříbrný Ondřej Musil a ze Super Buggy třetí Ladislav Hanák či sedmý Petr Turek. Je to určitě velká škoda, protože většina jezdců, kteří startují v ME, se domácích závodů neúčastní.

V divizi cestovních automobilů Touring Cars nedal během dne nikomu nejmenší šanci Ivoš Mahr, který vyhrál obě rozjížďky i finále s jasným náskokem před Alešem Plichtou se Subaru Impreza. V obou rozjížďkách dojel třetí Ladislav Brožek, který se po mnoha letech vrátil do kokpitu Škody Fabia, zapůjčenou od svého syna Jana. Důvodem byl kolaps motoru jeho Fordu Focus v posledním závodě v Itálii. Ve finále jezdil dlouho na třetím místě a v okamžiku, kdy se začal přibližovat k druhému Plichtovi, řekla Fabia dost. Třetí místo tak získal Jan Bartoš se Škodou Fabia S2000 před Pavlem Svobodou.

Ještě před tímto finále proběhla poslední jízda divize 5, která přinesla nejvíce vzruchu v posledním kolem. Do té doby vedoucí Zdeněk Antony se Škodou Rapid se dostal do kolize s druhým Josefem Kořínkem se Škodou Citigo, který do něj narazil a otočil. Za najetí do soupeře si vysloužil diskvalifikaci. Z vítězství se pak radoval Aleš Fučík před Markem Šindelářem a Tomášem Jánošem.

Ve třídě buggy 1600 startovali pouze tři, ale do finále nastoupili jen dva, kromě Marka Sekaniny. S velkým náskokem zvítězil Adam Ociepka před Stanislavem Bousem.

Vyvrcholením dne byly velké buginy, v nichž se až do finále nejvíce dařilo Jakubovi Kubíčkovi, který byl nejrychlejší v obou rozjížďkách před Pospíšilíkem a Vaculíkem, resp. Nosákem. Do Humpolce přijel ověnčen z vítězství v posledním závodě v Přerově.Naopak do finále, které se už jelo za deště a moc nechybělo tak i za tmy, se bohužel nedostal Jarda Hošek. Start vyšel nejlépe Nosákovi, který až dosud jezdil třídu buggy 1600 a s poměrně velkým náskokem zvítězil před Kubíčkem. Na stupně vítězů je doprovodil ještě Pospíšilík.



JL, 14.10.2013

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar