Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Setkání mistrů s Bassengem i Lopraisem

V Global Assistance Racing Aréně v Sosnové se 23. a 24. listopadu představí výběr z toho nejlepšího z českých rally, rallycrossu a autokrosu. V letošním roce se ale chystá novinka, v podobě představení speciálů z Rally Dakar. Na autodromu by mi vidět např. Aleše Lopraise.

Listina přihlášených posádek momentálně není ani zdaleka uzavřená ani v jedné z disciplín, ale už teď můžeme představit některá jména. V kategorii rally by se mohl o obhajobu loňského vítězství pokusit Martin Prokop s Fordem Fiesta WRC. Se stejným vozem by se měl prezentovat i jeden z nejlepších českých soutěžáků nedávné minulosti a velký showman Štěpán Vojtěch. Ten v minulosti svedl mnoho skvělých soubojů s Václavem Pechem jun., který do Sosnové přijede oslavit titul mistra ČR v rally pro rok 2013 se svým MINI John Cooper Works. To ale nejsou zdaleka všechna jména z kategorie rally a překvapení by se mohlo konat i v kategorii historiků.

V posledních letech je tím absolutně nejrychlejším jezdcem Setkání mistrů Němec Marc Basseng s rallycrossovou Škoda Fabia. Neměl by s týmem Münnich chybět ani letos a navíc by v Sosnové měl představit zbrusu nové Audi. V autokrosu můžeme slíbit účast nestora českého autokrosu, ale také pravidelného účastníka Setkání mistrů, kterým je Jaroslav Hošek. Nebude ale za autokrosaře určitě sám a diváci se tak mohou těšit na plameny létající z výfuků bugin, stejně jako na neskutečné smyky, které borci z autokrosu předvádějí.

Poznamenejte si tedy ve svém kalendáři 23. a 24. listopadu, kdy se v Global Assistance Racing Aréně v Sosnové uskuteční XII. Global Assistance Setkání mistrů. V sobotu 23.11. jsou na programu volné jízdy na okruhu a neděle 24.11. bude tradičně patřit paralelním jízdám na autodromu. Více informací a ceny vstupného sledujte na www.autodrom.cz a na facebooku.

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar