Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Portugalsko - Koči třetí v juniorech

Martin Koči se spolujezdcem Lukášem Kostkou poprvé v kariéře vstoupili na pódium Juniorských mistrovství světa v rally. Soutěžní automobil Citroën DS3 R3T dovedli do cíle závodů mistrovství světa Rally de Portugal na třetím místě hodnocení juniorského šampionátu.

Mladý Košičan oslavil své 21. narozeniny ve velkém stylu. V jejich předvečer, v pátek, přepsal dějiny slovenského rally sportu, když jako první Slovák vyhrál rychlostní zkoušku v rámci hodnocení juniorského šampionátu JWRC. A samotné narozeniny oslavil v sobotu dalšími dvěma vítězstvími v měřených úsecích, v neděli pak poprvé ve své kariéře vstoupil na stupně vítězů.
Cesta k bronzové příčce prvních závodů, ale i průběžného hodnocení se započala už ve čtvrtek a vůbec nebyla jednoduchá.

Posádka košického týmu Styllex motorsport příjemně překvapila druhý místem už na čtvrteční divácké superspeciále v ulicích Lisabonu, kde obsadila druhé místo, které si v absolutním pořadí udrželi i po páteční etapě. Významně k tomu přispělo i vítězství v rychlostní zkoušce juniorských mistrovství světa. V sobotu ráno přidali další nejrychlejší čas, což vytvořilo ideální výchozí pozici k útoku na nejvyšší mety. Zlomený brzdový kotouč na následující, bohužel nejdelší rychlostní zkoušce nebyl šťastným momentem, ale i přesto se posádce podařilo získat bronzovou příčku na stupni vítězů Juniorském mistrovství světa v rally. V celkové klasifikaci obsadili 30.místo

Martin Koči k úspěchu dodává: „Jednoznačně je to moje nejpodařenější rally a těším se o to víc, že se to podařilo na jedné z dosud nejnáročnějších rally. Defekt v závěru sice mrzí, ale patnáctibodový start do sezony mě těší.“ A spolujezdec Lukáš Kostka dodává: „Náročná příprava na sezonu přinesla své plody. Můj třetí start na JWRC skončil „na bedně“! Oč to bylo náročnější, o to víc mám teď z výsledku větší radost!“ Z vítězství mezi juniory se nakonec těšil Francouz Lefebvre, a to před druhým Němcem Riedemannem, Jan Černý dojel sedmý.
Absolutními vítězi se stali Ogier a Ingrassia (VW Polo WRC) před Hirvonenem (Ford Fiesta) a Mads Ostbergem (Citroën DS 3), Martin Prokop skončil na šesté příčce.


Styllex/Gekon, 8.4.2014
Foto Jiří Froněk

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar