Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Český Krumlov druhým dílem CRT CZ 2013

Seriál Mezinárodního mistrovství České republiky 2013 pokračuje třetí soutěží, mezi posádkami i diváky velice oblíbenou Rally Český Krumlov. Zároveň jde o druhý podnik CITROËN RACING TROPHY CZ 2013.

Na start krumlovské soutěže se postaví dvojice vozů Citroën DS3 R3T. Zlínská dvojice Egon Smékal – Monika Hýbnerová odstartovala sezonu v Klatovech třetím místem mezi dvoukolkami a boj o podium bude jejich jasnou prioritou i v okolí České Krumlova.
Na jihočeských tratích se navíc objeví se startovním číslem 6, důvodem je jejich přihláška do Evropského poháru, kterého je Rallye Český Krumlov součástí. Až tři minuty za jejich zády odstartuje do rychlostních zkoušek páteční etapy vítěz Šumavy Václav Pech.
Smékal s Hýbnerovou nezůstanou tentokrát ve startovním poli osamoceni. Valašský tandem Petr Chodura - Karel Žáček Šumavu ještě vynechal, ale při Rally Český Krumlov už chybět nebude. Ve startovní listině figuruje se startovním číslem 39. Pro Choduru to bude premiéra za volantem nového vozu Citroën DS3 R3T, doposud si vůz vyzkoušel jen při testování.
„S autem jsem spokojen a věřím, že také díky němu si z Rallye Český Krumlov odvezu skvělé zážitky a mnoho zkušeností. Mé ambice budou se co nejlépe seznámit s autem a hlavně dojet až na cílovou rampu. Věřím, že se mi to podaří splnit a to nejen díky speciálu DS3 R3T, který předčil všechna má očekávání, ale také díky radám a diktátu zkušeného spolujezdce Karla Žáčka,“ říká Petr Chodura.
„Počet speciálů Citroën DS3 R3T se pro Rallye Český Krumlov rozroste o vůz Petra Chodury, samozřejmě větší šance na finanční prémie bude mít stejně jako na Šumavě Egon Smékal. Navíc na výstavišti v Českých Budějovicích budou moci fanoušci shlédnout závodní vůz Citroën DS3 R1B, se kterým debutovala při Rallysprintu Kopná vítězka projektu Czech Women Talent Lucie Červenková. Fanoušky proto opět co nejsrdečnější zvu k návštěvě našeho zázemí, kde nebude chybět ani prodejní stánek lahodné kávy Dallmayr,“ uvedl promotér CRT CZ Tomáš Pletka.






Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar