Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Č.Krumlov - Černý s Peugeotem 208 R2 vyhrál 2WD

Honza Černý s Pavlem Kohoutem a s Peugeotem 208 R2 zvítězili při Rallye Český Krumlov v kategorii dvoukolek (2WD), ve třídě 6 a celkově skončili na skvělém osmém místě absolutní klasifikace.

Peugeot Černý Racing Team má za sebou velmi úspěšný závod Mezinárodního mistrovství České republiky v rally. Při Rallye Český Krumlov skvěle představili vlastnosti Peugeotu 208 R2, když se jim podařilo zvítězit v kategorii 2WD i ve třídě 6, tedy mezi atmosférickými šestnáctistovkami. Celkové umístění na osmém místě absolutně, jen dokazuje, že Černý s Kohoutem za sebou nechali mnoho silnějších vozů s pohonem dvou, ale i čtyř kol. Počasí a tratě přitom v Českém Krumlově nahrávaly čtyřkolkám, když byla většina rychlostních zkoušek zkrápěna deštěm a velmi kluzká. „Už po testu před závodemjsem se cítil v autě skvěle a měl jsem dobrý pocit z nastavení podvozku. To se potvrdilo i při rally samotné a navíc se nám díky dobré spolupráci s meteo špiony dařilo dobře volit pneumatiky. Vše fungovalo jak má, auto pracovalo bez problémů, za což patří dík našim skvělým mechanikům,“ chválí tým Peugeot Černý Racing Honza Černý.

Už v první etapě dávaly výsledky posádky Peugeot Černý Racing Týmu tušit, že budou pro soupeře těžkým oříškem. Ve druhé etapě ale Kohout s Černým pořádně zatopili pod kotlem a zejména na nejnáročnějších rychlostních zkouškách Malonty a Kohout všem pořádně ujeli. „Na Malonty jsem si hodně věřil. Je to erzeta přesně podle mého gusta, a kdyby byla taková celá soutěž, tak by to byla velká paráda. Perfektně mi sedl rozpis a Peugeot se na uskákaných silničkách kolem hranic skvěle choval a cítil jsem se v autě velmi jistě. I s autem, které je výkonově slabší se nám dařilo držet se špičky se ztrátou do dvou vteřin na kilometr a to je paráda. Už teď se těším na další závod s Peugeotem,“ uzavírá Honza Černý.
Spolujezdec Pavel Kohout nemohl v cíli najít na soutěži jedinou vadu. „Českokrumlovská rally je jedna z nejlépe uspořádaných soutěží v ČR. K posádkám se zde všichni chovají skvěle a vstřícně a vše běží jako po drátkách. Z auta jsem si všiml, že byly místy hodně přísně vymezené divácké zóny, ale tak to asi v těchto, pro rally těžkých měsících, musí být. I přesto věřím, že diváci viděli pěkný sport nejen na špičce, ale sledovali třeba i dvoukolky kde se také závodí naplno.“



PR, 27.5.2013

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar