Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Rallye Agropa Pačejov s rekordním počtem posádek

Už jen tři podniky zbývají do skončení devítidílného seriálu Timeseal MČR ve sprintrally, přičemž již tuto sobotu se uskuteční Fuchs Oil Rally Agropa, známá mezi příznivci jako Rally Pačejov. Na programu je již 23. ročník.

Kromě Timeseal MČR ve sprintrally je zařazena ještě do MČR v rally historických automobilů a Poháru ČR v rally, a tak se na startu sejde rekordních 124 posádek (78 sprint, 18 hist, 28 pohár).
Z favoritů a první pětky nechybí nikdo. Jako první vyjede na trať Roman Odložilík s Mitsubishi Lancer WRC, který také vede průběžnou klasifikaci před Tomášem Kostkou s Citroënem C4 WRC a Antonínem Tlusťákem s Mitsubishi Lancer WRC. Síly s nimi přijede pokořit opět několikanásobný německý šampion Mathias Kahle se Škodou Fabia WRC. Ve stejné kategorii, tedy v hlavním startovním poli, jako vozy WRC budou startovat s vozy BMW M3 také Lubomír Tenkl a Zdeněk Tichý. V ketegorii dvoukolek se mohou diváci těšit na souboj generací – Jana Kohouta s Citroënem DS3 a Josefa Petáka s Renaultem Clio.
Na příznivce rally čeká několik zásadních změn. Již několik let jsou součástí rally náročné rychlostní zkoušky na Blatensku a Strakonicku, a nejinak tomu bude i letos. Posádky i diváci se však mohou těšit na několik zbrusu nových úseků erzet.
Vše začne v pátek 10. srpna seznamovacími jízdami a večerní předstartovní show na horažďovickém náměstí. Odtud se také posádky vydají v sobotu 11. srpna v 8.30 hodin vstříc osmi rychlostním zkouškám na čtyřech úsecích (celkem 80 km). Trať bude opět rozdělena do třech sekcí, což ocení nejen diváci, ale i soutěžní posádky, které budou mít tak k dispozici dvě servisní zastávky. Servis zůstává na letišti u obce Lnáře, kde je dost prostoru pro všechny. Do cíle přijedou první v 16.20 hodin.
Úvod obstará rychlostní zkouška u Horažďovic v bývalém vojenském prostoru. Za deset let své existence byla již poněkud okoukaná, a tak se poprvé pojede v protisměru. Tím vznikne spousta nových diváckých míst. Pomyslným vrcholem bude RZ 2. Ta startuje v obci Čečelovice a velmi obtížným úsekem po nové komunikaci pokračuje do Mečichov. Tam se atraktivním diváckým místem napojí na loňskou variantu. Další změnou je prodloužení RZ před cílem o úsek na místní komunikaci před obcí Čečelovice. Téměř celá zkouška vede po úzkých cyklostezkách v polích, svižnější rytmus jízdy naruší jen několik technických průjezdů vesnicemi.
Následuje servisní přestávka, po které se posádky vydají na nový úsek Doubravice - Chrášťovice. Začátek vede po místní komunikaci s obtížnými zatáčkami a horizonty. V obci Třebohostice se trať napojí na okresní vozovku atraktivním diváckým místem. Rychlejší úsek plný zatáček ukončí obtížné odbočení v Chrášťovicích. Zbytek je veden po úzkých asfaltových komunikacích. Na závěr posádky absolvují tradiční zkoušku Strážovice - Nehodív s pěknými diváckými místy v obou obcích. Ke všem oficiálním diváckým místům bude zajištěn pohodlný značený přístup a nebudou chybět ani stánky s občerstvením.



Průběžné pořadí
1.Odložilík RomanMitsubishi Lancer WRC98
2.Kostka TomášCitroën C4 WRC90
3.Tlusťák AntonínMitsubishi Lancer WRC85
4.Sýkora JanMitsubishi Lancer82
5.Tomaštík JaromírSubaru Impreza WRC53


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar