Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Projekt CWT CZ pro dámské posádky pokračuje

Unikátní projekt „Czech Women Talent CZ“, který měl za cíl přivést do rallysportu větší počet zástupkyň něžného pohlaví, bude pokračovat v rámci Mediasport MMČR. Ve dvoudenních soutěžích se objeví úspěšná finalistka loňského výběrového kola Barbora Holická, která osedlá vůz Citroën DS3 R1B.

Projekt Czech Women Talent CZ se loni těšil zájmu téměř čtyř desítek dívek, které se ucházely o možnost startovat na vybraných soutěžích v seriálu sprintrally s vozem Citroën DS3 R1B. Vítězkou se stala Lucie Červenková. Díky pěti úspěšným startům nakonec získala druhé místo v Dámském poháru 2013.

„Původně jsme si přáli pokračovat ve stejném formátu jako v minulém roce, ale bohužel na zajištění projektu ve stejném duchu jsme nesehnali dostatek financí. A tak jsme předložili Lucii nabídku s Citroënem pokračovat v rámci CRT Junior CZ, ale v jejím případě by bylo obtížné skloubit začínající pracovní kariéru a závodění. Lucie se proto rozhodla dát po pauzu. A tak jsme ke spolupráci oslovili další úspěšnou finalistku a loňskou účastnici sprintrally Báru Holickou,“ objasňuje promotér CRT CZ 2014 a šéf stáje Gekon Racing Tomáš Pletka.

Barbora Holická tak bude pokračovatelkou projektu CWT CZ na českých tratích. Startovat bude s novým vozem Citroën DS3 R1B, který zkompletovala stáj Gekon Racing. Pražská pilotka se zúčastní pěti závodů Mediasport MMČR, které jsou zastoupeny v kalendáři CRT „Junior“ CZ 2014.

„Věřím, že Bára bude úspěšnou konkurentkou nejen dámským posádkám, ale i soupeřům z řad mužů v kategorii R1 značkového poháru Citroën Racing Trophy. Bára, jako účastnice CWT CZ, dostala speciální cenu na závodní vůz, na který navíc využila financování od PSA Finance, které zahrnuje i havarijní pojištění. Dále obdržela zdarma packet oblečení,“ dodává Tomáš Pletka.
„Na starty s novým vozem se už moc těším. Bude to výzva a ty mám ráda. Doufám, že se s autem v krátké době sžiji a postupně budu zrychlovat. Premiéra v roli závodnice mě čeká i ve velkém šampionátu. Závody budou delší, náročnější, jak fyzicky, tak i psychicky. Na to se teď snažím důkladně připravit. Už loni jsem absolvovala německou Thüringen rallye, tak trochu vím, co mám od vícedenního závodu čekat. Už se nemohu dočkat především startů v Českém Krumlově, na Barumce a v Hustopečích,“ říká Barbora Holická, kterou bude stejně jako v závěru loňské sezony navigovat rodačka z jižních Čech Jindřiška Žáková.








Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar