Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Neil Simpson - Angličan se škodovkou

Jedním z prvních jezdců, kteří se přihlásili na 44. ročník Barum Czech Rally Zlín 2014, je britský jezdec Neil Simpson. Ten do Zlína zavítal společně se Claire Moleovou a usedl do speciálu Škoda Fabia S2000.

Jednačtyřicetiletý prodejce aut z Clitheroe v Lancashiru se do automobilových soutěží vrátil po 12 letech. Jeho poslední účast v automobilových soutěžích se datuje do roku 2001, kdy startoval v britském šampionátu s Volkswagenem Polo S1600. V té době byl zároveň oficiálním testovacím jezdcem Volkswagenu Motorsport. Po ukončení spolupráce se však rozhodl převzít rodinnou firmu a dát si od rally pauzu.

„Dal jsem si slib, že po dobu rozvoje podnikání nebudu startovat v rally. Po dvanácti letech si myslíme, že je pravý čas na návrat k závodění," řekl majitel jednoho z nejúspěšnějších dealerství vozů Škoda ve Velké Británii. „V současné době vlastníme dvě prodejny Škody v severní Anglii, takže mám k české značce úzký vztah. A co může být lepšího, než návrat za volantem Škody Fabia S2000, která nám společně s mistrovstvím Evropy dává fantastickou příležitost zkombinovat naši vášeň pro sport s vášní pro obchod a značku Škoda?" osvětlil Simpson svůj návrat do automobilových soutěží.

Simpson si pro comeback pořídil pořádnou zbraň. Zakoupil totiž extovární speciál s bohatou historií - Freddy Loix s ním zvítězil na loňské Geko Ypres Rally, a ve Zlíně s ním startoval Esapekka Lappi. "Proč jsme se rozhodli přijet i na barumku? Česká republika je domovem Škody. Barum Czech Rally Zlín je fantastický závod, byl jsem se podívat jako divák v roce 2012 a zkoušky vypadaly úžasně. Čeští fanoušci jsou neskuteční a atmosféra byla fantastická. Proto jsme se rozhodli, že tento rok musíme ve Zlíně startovat," odůvodnil Neil Simpson změnu plánů.

Neil Simpson, kterého bude opět navigovala Claire Moleová, se zatím v rámci evropského šampionátu představil na závodech v Irsku a Belgii. „Na Circuit of Ireland jsme skončili na pátém místě. Na konci června jsme se představili na Ypres a drželi jsme se na šestém místě, dokud jsem ve druhé etapě neudělal malou chybu, kdy jsme spadli do příkopu a ztratili veškeré naděje. Se Škodou Fabia S2000 se pořád učím. Podpora, kterou dostávám při svém návratu od Škody Motorsport, je mimořádná a nejsem schopen lidem z tohoto týmu dostatečně poděkovat za jejich pomoc.“

Před startem říkal, že by bral umístění v první patnáctce, nakonec dojel na pěkném jedenáctém místě.



PR 3.9.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar