Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Martin Koči testoval Citroën DS3 R3T

Martin Koči se spolujezdcem Lukášem Kostkou z košického rally týmu Styllex motorsport se zúčastní kompletního seriálu juniorské WRC 2014 s vozem Citroën DS3 R3T. Světová automobilová federace FIA totiž minimálně na dva roky posunula juniorský šampionát výše.

A mladým talentům předepsala automobil specifikace R3, konkrétně Citroën DS3 R3T. Svou novou zbraň si poprvé vyzkoušeli – a jak se z jejich reakcí zdá – i ocenili na známé testovací trati u Českého Krumlova. Citroën DS3 R3T, který byl pro JWRC předepsaný, připravil tým Gekon Racing, výhradní zástupce Citroën Racing a oficiální distributor speciálů této francouzské značky pro Českou republiku. Martin Koči netajil nadšení jak z vozu, tak i ze spolupráce s novým partnerem: „Musím přiznat, že mě Citroën DS3 R3T oslovil více, než jsem sám čekal. Je to perfektně vymyšlené a funkční auto. Rozhodně se hodně liší od vozů, v kterých jsem dosud seděl. Doufám, že si rychle zvyknu, už na testu jsem měl super pocit. Se spoluprací s týmem Gekon Racing jsem maximálně spokojený.“ Obzvláště zaujala hydraulická převodovka a dynamický turbomotor.
Začátkem února se v rámci přípravy na novou sezonu Martin Koči a Lukáš Kostka s Citroënem DS3 R3T zúčastní Rally Švédsko, která je součástí Mistrovství světa rally WRC.

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar