Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Loeb s Peugeotem testoval na Mont Ventoux

Tým Peugeot Sport si pro poslední generálku před velkým americkým závodem zvolil Mont Ventoux, horu, na jejíchž svazích probíhá jedna z nejlegendárnějších etap cyklistické Tour de France.

Pustá hora v jižní Francii představuje díky své křivolaké silnici a měsíční krajině ideální předzvěst podmínek, se kterými se Sébastien Loeb a Peugeot 208 T16 Piles Peak setkají 30. června v Coloradu. Je pravda, že nadmořská výška (1909 m) je tu nižší, ale vlastnosti trati jsou naopak velmi vhodné pro vývoj a seřizování závodního vozu, jehož výkon dosahuje 875 k.
Auto od prvního kontaktu s devítinásobným mistrem světa z Francie najelo již mnoho kilometrů v rukou Sébastienova dubléra, zkušebního jezdce Grégory Guilverta. Sám Sébastien Loeb se mezitím zúčastnil (a vyhrál!) Rallye Argentina WRC a nyní je nadšený, že může opět osedlat svého nový vůz. „Řízení na skutečných silnicích je velice užitečné, protože právě to nás na Pikes Peak čeká. Velmi rychle reaguje na pohyby volantu a ještě se mi nedaří ho dostat úplně přesně tam, kam bych chtěl. Na tom musíme ještě pracovat.“
Tato krotitelská akce bude pokračovat v USA, kam vůz 208 T16 Pikes Peak odletí koncem měsíce. Tým Peugeot Sport bude na místě pokračovat v přípravě na tento vzrušující podnik.


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar