Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Kdo z rallycrossu a autokrosu na Setkání mistrů

Tradičně oblíbenou kategorií při Global Assistance Setkání mistrů, které se jede v sobotu 23. a v neděli 24.listopadu, jsou rallycrossové a autokrosové speciály. Ty přivezou z Německa zástupci silného týmu Münnich Motorsport, který závodí nejen v rallycrossu, ale například také v okruhových závodech LeMans series.

Nejrychlejší muž posledních ročníků Setkání mistrů Němec Marc Basseng přijede se Škodou Fabia MK I v nejvyšší rallycrossové specifikaci Super cars, René Münnich představí novější variantu Škody Fabia MK II, zatímco Pavel Koutný odstartuje s Fordem Fiesta.
Tři rallycrossové šestnáctistovky Škoda Fabia se představí v kategorii rallycross Super 1600. Za jejich volanty budou Němka Mandie August, Pavel Wimmer a Stanislav Šusta.
Divácky vděčnou kategorií jsou supersilné buggy, v nichž se představí mj. nestor českého autokrosu Jaroslava Hoška, který je pravidelným účastníkem Setkání mistrů. Doplní jej super buggy Tomáše Pospíšilíka, Jana Smrže a Jakuba Kubíčka. Mnohem menší, ale o to hbitější a divácky oblíbené kartcross buggy osedlají Tomáš Gomzjakov, Ondřej Šlechta, Miloš Neumann.
O účastních kategorie rallye jsme psali již dříve, a tak jen připomínáme, že na startu se objeví Martin Prokop, Václav Pech, Pavel Valoušek, Štěpán Vojtěch, v historicích pak Emil Triner, Jiří Kalista, Jiří Navrátil, Petr Žáček nebo Beppe Volta. Škoda jen, že se závodu nezúčastní Škoda Motorsport, který to má do Sosnové co by kamenem dohodil.

Nadcházející víkend při XII. Global Assistance Setkání mistrů bude Sosnová motorsportem doslova pulsovat.
Více informací a ceny vstupného sledujte na www.autodrom.cz a na facebooku.

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar