Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Jänner rallye přináší nejen sport, ale i zisk

Je to nejen vrchol v hornorakouském kalendáři roku 2013, s 30. ročníkem Jänner Rallye ve dnech 3. až 5. ledna přidá plyn ekonomicky i celý region kolem Freistadtu, těší se ředitelka Hospodářské komory WKO Gabriele Lackner-Strauss jako nejvyšší představitelka místní ekonomiky.

Již poslední rallye přinesla do regionu rekord v tvorbě přidané hodnoty ve výši cca 3,5 mil. eur a zhruba 7000 dalších přenocování a paní Lackner-Strauss je přesvědčena, že Jänner Rallye, která jako první podnik mistrovství Evropy opět přiláká do Mühlviertelu špičkové posádky, může tento výsledek ještě překonat.
Vzhledem k tomu, že tento podnik zajišťuje v jinak klidné povánoční době u regionálních poskytovatelů ubytování „full house“, profitují kromě hotelnictví a gastronomie z návalu více než 120 000 očekávaných fanoušků z tuzemska i zahraničí i jiná ekonomická odvětví. Těmi, kdo mají profit z této mezinárodní události, jsou v centru rallye ve Freistadtu a v okolí tras rychlostních zkoušek také obchodníci s potravinami, pekaři, řezníci, provozovatelé čerpacích stanic a trafikanti, stejně jako zapojená sdružení a spolky jako hasiči atd. V průměru host, který přijede na jeden den, nechá v regionu 33 eur, u těch, kteří tu přenocují, je to v průměru 85 eur. Paní Lackner-Strauss počítá z očekávaného přílivu návštěvníků obrat z rallye cca 4,5 milionu eur pro region. Ředitelka WKO také zmiňuje zhruba 300 000 eur obratu, které pořadatel vydá na tisk, reklamu, pronájem stanů atd.
Konkrétními čísly ale nelze vyčíslit reklamní hodnotu pro region Mühlviertel. Mezi četnými návštěvníky rallye se každoročně nachází téměř 200 zástupců médií z tuzemska a zahraničí, kteří ve svých zprávách a příspěvcích v tisku, rozhlase a TV přinášejí i rekreační region Mühlviertel. Jen díky spolupráci se stanicí Eurosport, kterou domluvil pořadatel rallye pro Jänner Rallye 2013, bude toto představení motoristického sportu a s ním i region Freistadt přenášeno do 120 milionů domácností. A také každý účastník a návštěvník rallye si s sebou domů odváží své dojmy z této zajímavé krajiny Horních Rakous, poukazuje paní Lackner-Strauss na tyto „vedlejší účinky“ Jänner Rallye, které nelze podceňovat.



JL, 3.1.2012

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar