Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Jan Černý nadšený z Peugeota 208 T16

Jan Černý si při XIII. Setkání mistrů poprvé vyzkoušel Peugeot 208 T16 R5 v boji proti vteřinové ručičce. Výsledkem je třetí místo. Nyní se představí na Pražském rallysprintu.

{*3]

Už při volných trénincích Jan Černý nenechával nikoho na pochybách, že by mu nová zbraň se lvem ve znaku náhodou nesedla do ruky. Bílý Peugeot 208 T16 R5 se na trati autodromu cítil jako doma. Při nedělních měřených rozjížďkách se ukázalo, že kombinace Jan Černý a Peugeot 208 T16 R5 funguje na jedničku a Honza Černý byl nejrychlejším soutěžním jezdcem mezi vozy stejné kategorie. To se nakonec potvrdilo i ve finále a Honza Černý skončil celkově na třetím místě kategorie rally, kdy před ním zůstaly pouze vozy WRC Václava Pecha jun. a Jaroslava Melichárka. „Jízdu s Peugeotem 208 T16 jsem si maximálně užil.

Auto jsme během soboty trochu nastavovali a hlavně zkoušeli, co dokáže. Líbí se mi projev motoru a turbem, který má velmi slušný zátah, a díky tomu, že se sbírá už od nižších otáček, je možné s ním jezdit i heky plynule smykem. Sosnovský autodrom není moc vhodný na nastavení podvozku, a tak bych si rád Peugeot 208 T16 rád ještě vyzkoušel někde na klasické rychlostní zkoušce.“
Setkání mistrů ale není jedinou akcí, které se Jan Černý s Peugeotem 208 T16 letos zúčastní. Už v sobotu se totiž rozezní řev motorů soutěžních vozů pražským Strahovem, kam se po letech vrátil populární Pražský rallysprint. Na městské trati se utkají soutěžní jezdci více než pěti desítek automobilů, jimž vévodí desítka vozů nejvyšší specifikace WRC.

Nový Peugeot 208 T16 R5 se v této konkurenci určitě neztratí a Honza Černý zde bude sbírat další zkušenosti z řízení této čtyřkolky s francouzským šarmem. „Pražský rallysprint byl pro mě vždy akcí, kam jsem už jako kluk chodil s tátou dívat a obdivoval jsem tady soutěžní jezdce, kteří na městské trati dokázali pobavit promrzlé diváky a téměř v centru hlavního města jim ukázat kouzlo automobilových soutěží. Jsem rád, že se právě tady můžu s novým Peugeotem 208 T16 R5 divákům představit, a stejně tak jsem rád, že vedle mě bude sedět obchodní ředitel Peugeot Česká republika pan Marco Venturini. Je to jeden ze správných lidí na pravém místě, velký nadšenec rallysportu a já mám radost, že mu budu moci ukázat rally z takové blízkosti, jako je sedadlo spolujezdce v našem Peugeotu, říká Jan Černý.


PR. 27.11.2014


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar