Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Honda ve WTCC s Castrolem

Honda oznámila, že firma Castrol se stane hlavním sponzorem továrního týmu v rámci Mistrovství světa cestovních vozů FIA 2013. Dohoda o sponzorství zároveň oznamuje nový název týmu – Castrol Honda World Touring Car Team.

V rámci téže prezentace společnost Honda oznámila, že dalším sponzorem se kromě značky Castrol stane také mezinárodní dodavatel automobilových dílů, firma Brose Group.
Nové stylové barvy týmu 2013 mají za cíl zdůraznit linie nové Hondy Civic a zároveň odrážejí firemní barvy značky Castrol – červenou a zelenou na bílém pozadí. Jako symbol těsné spolupráce v rámci týmu Castrol Honda World Touring Car Team barevné schéma zahrnuje také vlastní barvy značky Honda a barvy z italské a portugalské vlajky odkazující na původ firmy J.A.S. Motorsport a jezdců Gabriele Tarquiniho a Tiago Monteira.
Jezdec týmu a mistr WTCC z roku 2009, Gabriele Tarquini, uvedl: „Civic v nových barvách vypadá naprosto skvěle a jsem si jist, že fanoušky v letošní sezóně opravdu nadchne. Vím, že přípravě nového designu bylo věnováno mnoho času a úsilí. Barvy vozu navíc obsahují barvy italské vlajky, čímž jsem velmi potěšen!"
Vůz Civic WTCC v ročníku 2012 předčil očekávání a po pouhých dvou závodech dosáhl svého prvního umístění na stupních vítězů. Pro další zlepšení jeho konkurenceschopnosti absolvovaly firmy Honda R&D a J.A.S. Motorsport s vozem zimní vývojový a testovací program ve Valencii, Aragonu, Cremoně a v Monze.
Nový vůz byl vyvinut s důrazem na zlepšení ovladatelnosti, odezvy motoru a lineárnější ovládání při průjezdu zatáčkami. Výsledkem je Civic WTCC pro ročník 2013, který představuje vrchol všech zkušeností a dat shromážděných v rámci všech testů a v průběhu třech závodů ročníku 2012.
Mistrovství bude zahájeno 24. března 2013 závodem v italské Monze a skončí po dvaceti čtyřech závodech 17. listopadu 2013 v Macau.

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar