Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Evropský autocross v Údolí mamutů

Po Nové Pace zavítají nejlepší evropští autokrosaři již podruhé do České republiky, tentokrát do Údolí mamutů v Přerově. Ve čtyřech divizích je přihlášeno pětaosmdesát jezdců, včetně kompletní domácí špičky. Závod se jede o tomto víkendu, tedy 16. a 17.srpna.

Největší pozornost bude upřena na divizi Super Buggy (26 přihlášek), kterou zatím vedou němečtí jezdci Bernd Stubbe a Andre Hinnenkamp. Zatím nejúspěšnější je Stubbe s třemi prvními místy, po jednom získali v dosavadních závodech Holanďan Tery Callaghan, jeho krajan Wiely Albers a zmíněný Hinnenkamp. Z našich jezdců je čtvrtý Ladislav Hanák, jenž bude chtít využít domácího prostředí a pátý Jakub Kubíček, kterého v posledních třech závodech provází smůla. V Přerově bude ale chtít navázat na loňské premiérové evropské prvenství.

Také divizi 1600 (25 jezdců) vedou Němci, první je Michael Buddelmeyer , druhý René Mandel, jen o dva body zpátky. O vyrovnanosti svědčí skutečnost, že pouze Buddelmayer dokázal vyhrát dva závody, ostatní největší soupeři Mandel, Szabo, Anacleto a náš Marek Sekanina po jednom. Na titul může v posledních třech závodech teoreticky dosáhnout ještě sedm jezdců.

Z českých jezdců je zatím nejúspěšnější Václav Fejfar v divizi Touring Autocross (22 jezdců), i když sám není rozhodně spokojen. S podstatně menším rozpočtem a bohužel i bez podpory a zájmu firmy Škoda Auto na svého soupeře Maďara Tamase Karaie ztrácí dvacet bodů. Ale ve prospěch Maďara svědčí i pět prvních míst, když Fejfarovi se podařilo vyhrát jen v Nové Pace a čtyřikrát byl druhý. V posledních třech závodech se chce ale pokusit o nemožné, a právě Přerov by mohl hodně napovědět.

Vyloženě českou záležitostí je Divize Junior Buggy (12), která vlastně vznikla před mnoha lety v České republice a u jejího zrodu stál pan..Smrž, tatínek Honzy Smrže, který rovněž nebude v Přerově chybět. S třemi prvními místy vede Filip Šmíd před Václavem Třískou (2x první) a Petrem Nikodémem (12x první).

Evropský autocross v Přerově začíná v sobotu 16.srpna volnými tréninky od 10 hodin, pokračuje ve 12 hodin měřenými tréninky a v 16 hodin začíná první série rozjížděk. V neděli se pokračujeme od 9.30 hodin druhou sérií rozjížděk, finálové jízdy začínají v 15.15 hodin.



Super Buggy
1.Stubbe94
2.Hinnenkamp76
3.de Jong70
4.Hanák58
5.Kubíček57
6. Callaghan56




Buggy 1600
1.Buddelmeyer81
2.Mandel79
3.Szabo74
4.Anacleto71
5.Feullade64
6.Sekanina62
7.Nosálek62




Touring Autocross
1.Karai117
2.Fejfar97
3.Neumann73
4.Pleskovas64
5.Ervandian60
6.Výborný57
7.Brožek Jan56
8.Brožek L.54



Junior Buggy
1.Šmíd101
2.Tříska90
3.Nikodém83


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar