Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Daniel Sordo přijede na Pražský rallysprint

Dvacetileté výročí na českém trhu nemohl Invelt, s.r.o. oslavil lépe. Podařilo se mu totiž v rámci sportovního programu EuroOil-invelt teamu zajistit účast továrního vozu MINI John Cooper Works WRC se kterým bude v rámci 18. Pražského Rallysprintu startovat hvězdná posádka Dani Sordo a Carlos Del Barrio.

Účastník světového šampionátu WRC se v ČR představí premiérově. „Jsem rád, že se tento projekt nakonec podařilo dotáhnout až do samotného konce a Dani se spolu s Carlosem objeví v ČR. Touto cestou bych chtěl poděkovat vedení BMW Group Česká republika v čele s Dr. Reitrem, kteří se významně zasloužili na účasti tohoto špičkového světového jezdce. Věříme, že jsme udělali všem příznivcům MINI a rallye radost a že si tento zážitek pořádně užijí. Danimu zároveň přeji, aby v Čechách dopadl lépe, než před lety jeho bývalý týmový kolega a devítinásobný světový šampión Sebastién Loeb,“ dodal s úsměvem Jiří Jirovec, spolumajitel a generální ředitel společnosti Invelt, s.r.o. Dodejme jen, že tehdy Loeba porazil na Setkání mistrů v Sosnové právě Václav Pech, který letos startuje rovněž s vozem MINI.
Sordo má na svém kontě s vozem MINI John Cooper Works WRC osm vyhraných rychlostních zkoušek v rámci světového šampionátu. V loňském roce vystoupil dvakrát na stupně vítězů a i přes omezený sportovní program anglického týmu dokázal v Rallye Monte Carlo obsadit druhé místo. Španělský jezdec v minulosti působil také jako týmový kolega Sebastiéna Loeba. Nejlepších výsledků dosáhl v letech 2008 – 2009, kdy skončil v šampionátu WRC na třetím místě. V roce 2011 přijal nabídku továrního angažmá v týmu MINI WRC, kde působí dodnes.
Zatímco Sordo se představí u nás poprvé, MINI nejvyšší specifikace WRC zažilo premiéru na českých tratích již vloni, kdy se s ním představil Václav Pech. A po krásném souboji porazil P. G. Anderssona a připsal si osmé vítězství na Pražském Rallysprintu. Po třech letech tak má příležitost získat další skalp jednoho z nejlepších účastníků šampionátu WRC. ,,Na TipCars Pražský Rallysprint se moc těším. Je to jediná soutěž, na které mě sportovní řády dovolují svést se v silnější verzí MINI než s jakou startuji v mistrovství. Samozřejmě mě láká jezdecké srovnání s Dani Sordem, ale nejen s ním, každoročně zde startuje spousta kvalitních soupeřů a rozdíly v cíli jsou v desetinách sekundy," říká Václav Pech.



Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar