Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Citroën hledá dívku pro české rally

Citroën Česká republika ve spolupráci s promotérem Citroën Racing Trophy CZ 2013 GEKON Racing a ženskou komisí Federace automobilového sportu AČR představují unikátní projekt pod názvem „Czech Women Talent DS3 R1 2013“.

Po úspěších obdobných projektů ve Francii a dalších západoevropských krajinách přichází projekt hledání mladých talentů ve spojení se značkou Citroën i do České republiky. V našich podmínkách bude cílem najít talentovanou jezdkyni ve věku 18 – 28 let, kterou čeká zdarma šest startů s vozem Citroën DS3 R1B ve třídě 9. Prvním startem bude Rally Lužické hory ve dnech 26. – 27. Dubna.
Projekt bude probíhat ve dvou předkolech a národním finále. Předkola proběhnou formou slalomu na vytyčené trati se sériovým vozem Citroën DS3 v březnu ve Zlíně a v Příbrami. Termíny a místa konání budou upřesněna na www.gekonracing.cz. Na základě dosažených časů postoupí z každého předkola tři jezdkyně do finále, které se uskuteční v Bělé pod Bezdězem.
Tam budou finalistky čekat dva průjezdy neznámé uzavřené trati, po napsání rozpisu s profesionální spolujezdkyní/spolujezdcem, a to přímo se závodní novinkou Citroën DS3 R1B.
Odborná komise následně vybere nejen na základě nejrychlejšího času jednu jezdkyni, která bude mít zajištěnu bezplatnou účast v šesti závodech MČR ve sprintrally 2013 s vozem Citroën DS3 R1B stáje GEKON Racing (zapůjčení vozu obsahuje startovné, použití pneumatik Pirelli, pohonné hmoty a profesionální servisní zázemí). Pro nelicencovanou výherkyni bude zajištěno bezplatné absolvování Rally školy, která je nutná k získání národní licence. Vítězka dále získá „Citroën racing packet“, který obsahuje FIA nehořlavé spodní prádlo, FIA kombinézu, boty, rukavice, kuklu a teamové oblečení. GEKON Racing je připraven reprezentantce „Czech Women Talentu 2013“ zapůjčit přilbu se systémem HANS.

„Cílem tohoto unikátního projektu je více zpřístupnit svět rally ženským posádkám a podpořit talent mezi českými jezdkyněmi. Věříme, že to zároveň přispěje i k většímu mediálnímu zájmu o genderovou problematiku v oblasti rally,“ dodává k projektu PR manažerka Citroën ČR Kateřina Juráňová.

Podmínky účasti projektu Czech Women Talent DS3 R1 2013:
Podmínkou přihlášení do projektu je platný řidičský průkaz, vyplněná a zaslaná přihláška s fotografií a zaplacení zápisného ve výši 500 Kč (částka obsahuje pojištění odpovědnosti pro výběrová předkola) do data uzávěrky - 28. února 2013. Dokumenty a pravidla jsou ke stažení na internetové stránce www.gekonracing.cz.



Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar