Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Citroën Trophy vyvrcholí na Rally Příbram

Příbramská soutěž v posledních letech uzavírá domácí sezonu MMČR a ani letos tomu nebude jinak. V jejím průběhu budou bojovat o poslední vavříny posádky v rámci Citroën Racing Trophy CZ 2012. Na startu se objeví tři Citroëny DS3 R3T a stejný počet modelu C2 R2 MAX.

Hlavním tahákem bude mistr dvoukolek a nově evropský šampion této kategorie Jan Černý. Příbramský rodák pojede doslova na domácích tratích a společně s Pavlem Kohoutem budou chtít dovést speciál Citroën DS3 R3T co nejvýše absolutně. V loňském roce skončili desátí. „V Příbrami pojedeme bez tlaku na výsledek a budeme chtít pobavit sebe i přihlížející diváky. Chceme poděkovat všem, co nám letos pomáhali a fandili. Přemýšleli jsme, že bychom na Příbram zkusili nějaké jiné auto, ale nakonec jsme zůstali u osvědčeného Citroënu, s nímž jsme letos zažili skvělou sezonu,“ říká před startem Jan Černý.
Do kokpitu dalších dvou speciálů Citroën DS3 R3T usednou Egon Smékal – Monika Hýbnerová a Antonín Matys – Aleš Vaněček. Zatímco Smékal bude chtít navázat na loňský bronz mezi vozy s jednou poháněnou nápravou, Antonín Matys se do Příbrami vrací po roční pauze. S Citroënem zatím odjel dva závody, přesto nemusí být zcela bez šancí.
Ve třídě 6, která je určena pro speciály Citroën C2 R2 MAX, se pokusí dosáhnout na finanční prémie CRT CZ tři jezdci. Kandidátem na čelní příčky bude jistě Petr Křížek. Letos ho zatím trápila technika, ale svými časy dokáže konkurovat nejrychlejším vozům třídy. To platí i pro ambiciózního Poláka Rafala Janczaka. Třetí do party, Pavel Přibyl letos nechyběl na Šumavě, ale od Českého Krumlova, kde havaroval, se na dalších podnicích CRT CZ neobjevil.
Zpestřením servisního zázemí CRT CZ bude možnost prohlédnout si nový vůz Citroën DS3 R1B. Vůz od letošního jara závodí ve Francii a nedávno byl k vidění v servisní zóně Rallye Deutschland.
Promotér CRT CZ Tomáš Pletka (Gekon Racing) společně s dalšími partnery plánuje tuto atmosférickou šestnáctistovku s výkonem 125 k využít pro projekt talentovaného mladého jezdce, o kterém vás budeme brzy informovat. „Jsem rád, že i na závěr sezony zůstává startovní pole CRT CZ stabilní. Věřím, že řada z nich se popere o finanční prémie v rámci CRT. Fanoušky i potenciální zájemce o rallysport si dovoluji pozvat do servisní zóny, kam se nám podařilo zajistit vůz Citroën DS3 R1B. Jedná se o novinku určenou mladým jezdcům. Zájemci o bližší informace se na mě budou moci v průběhu celého závodu obrátit s jakýmkoli dotazem. V servisní zóně na letišti Dlouhá Lhota bude pro fanoušky kromě chutné kávy Dallmayr už tradičně připraveno další číslo CRT Rallylife.cz Journalu , partnerské časopisy Rally a Svět motorů a další.“



JL, 3.10.2012

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar