Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Barum rallye - místo Evropy jen český mistrák

Ačkoliv je Czech Barum Rally Zlín součástí evropského šampionáty, tak se ukazuje, že i přes veškeré snahy promotérů se nepodařilo dostat Evropu na slušnou úroveň a mezi jezdci není o ni žádný zájem. A tak povinností Jana Kopeckého je tento seriál vyhrát, neboť v něm systematicky startuje prakticky sám.

Také ve Zlíně mu odpadl jediný velký soupeř Bryan Bouffier, který se omluvil ještě před startem a tudíž také odpadla jediná velká hvězda. „Bryan se omluvil vzhledem k nepokrytému finančnímu rozpočtu. Uskutečnit jeho start ve Zlíně se snažil i promotér evropského šampionátu a rovněž pořadatel se snažil vyjít vstříc. Bohužel to nakonec nevyšlo, každopádně nás jeho neúčast velmi mrzí,“ pověděla Marta Regnerová. Z předních posádek se neobjeví na Jak jsme už řekli, o druhé místo se zřejmě poperou Pech a Kresta, o další pak další dva tovární jezdci Wiegand a Lappi. Pořadím mohou zamíchat ještě domácí jezdci – Valoušek a Tomáš Kostka, kteří oba pojedou poprvé s Fordem Fiesta R5.

Konečné číslo prezentovaných posádek se zastavilo ve středečním ránu na kulaté číslici 90 z 19 států. „ Jako první se hlásil Krestův spolujezdec Petr Gross, hned po něm se objevily posádky továrního týmu Škoda Motorsport a dále Jörgen Jonsson ze Švédska. V úterním večeru jsme měli celkem 88 prezentovaných posádek. Jako poslední si vyzvedl potřebné materiály a dokumenty ve středečním ránu Petr Uhel, spolujezdec Václava Pecha,“ uvedla Marta Regnerová, vedoucí sekretariátu zlínské rally.

Třiačtyřicátý ročník Barum Czech Rally Zlín startuje dnes v pátek 30. srpna v 17 hodin na náměstí před zlínskou radnicí, třídenní rally končí na cílové rampě na stejném místě v neděli 1. září v 16 hodin. Soutěžní posádky budou mít za sebou náročnou rally v celkové délce 732 kilometrů okořeněnou 15 rychlostními zkouškami na osmi úsecích v délce 235 kilometrů. Rally otevře opět atraktivní divácká Super rychlostní zkouška v nočních ulicích krajského města a bývalé Baťově továrně.


JL + RO, 30.8.2013

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar