Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Australanka s Citroënem DS3 na Barum Rally

Zlínská Barum Czech rally bude nejenom vrcholem domácí soutěžní sezony, ale zároveň nejvýznamnějším podnikem v kalendáři CITROËN RACING TROPHY CZ 2013. Ve startovní listině se objevují tři vozy Citroën DS3 R3T.

Barum rallye bude domácím závodem pro Egona Smékala a Moniku Hýbnerovou, která zažívá povedenou sezonu. Svou stabilní formu potvrdili na Rally Bohemia druhým místem mezi dvoukolkami. Před nimi skončil jen Jiří Vrkoslav s Citroënem C2 S1600, jenž do zlínského závodu odstartuje se startovním číslem 46.
Pozornost fanoušků jistě bude upřena i na startovní číslo 53. V kokpitu dalšího Citroënu DS3 R3T se objeví ambiciózní Australanka Molly Taylorová (britský navigátor Sebastian Marshall). Pětadvacetiletá rodačka ze Sydney zavítá do Česka vůbec poprvé.
„Jsem nadšená z toho, že budu moci ve Zlíně startovat, neboť jsem o Barum rally hodně slyšela. Zejména o tom, jaká pozitivní atmosféra kolem rally ve Zlíně a okolí panuje. Je to vždy úžasný pocit být obklopena tolika fanoušky, kteří sdílejí lásku ke stejnému sportu. Takže si myslím, že si budu celý závod hodně užívat,“ říká před startem Molly Taylorová. „Déestrojka je rychlý a silný speciál. Velmi dobře se ovládá, má skvělý podvozek. Neustále poznávám, jak z ní dostat více a více,“ dodává.
Posledními pohárovými zástupci budou Petr Chodura sen. s Karlem Žáčkem. Jejich vozu bylo přiděleno startovní číslo 79. Petr debutoval na zlínské soutěži loni, a tak pro něho nebudou tratě Barumky velkou neznámou.

Promotér Citroën Racing Trophy CZ Tomáš Pletka však připravuje do servisního areálu Barum rally v Otrokovicích i další atraktivní program.
„V zázemí CRT CZ se objeví kromě standardních bonusů, jako je nabídka kávy Dallmayr, pochutin společnosti Paul a uzenin značky Chodura, také DS3 WRC show car a simulátor, který do Česka zavítal už loni na Bohemia rally. Tentokrát samozřejmě nebudou chybět tovární barvy letošní sezony. Dále se v servisním zázemí objeví český badmintonista a účastník olympiády v Londýně Petr Koukal. Ten dokonce vyslovil přání vyzkoušet si soutěže na vlastní kůži, a tak se posadí do jednoho z vozů Citroën DS3 R3T při shakedownu,“ popisuje Pletka.

V režii jeho stáje Gekon Racing se na startu objeví i vůz Citroën DS3 R1B, který v seriálu sprintrally pilotuje vítězka Czech Women Talent Lucie Červenková. Tentokrát za jeho volantem prověří konkurenci talentovaný Adam Kobliha.


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar