Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Závody do vrchu Edda cup pokračují na Staré Živohošti

Předposlední závody letošního ročníku Edda cupu do vrchu se odehrají na tradiční seriálové trati ve Staré Živohošti. K závodům je v současné době přihlášeno 99 závodníků a lze se domnívat, že do uzávěrky přihlášek se jejich počet přehoupne přes stovku.

Z kvantity v Edda cupu vyrůstá kvalita a všechno nasvědčuje tomu, že nás čekají hodnotné a napínavé závody. Vrcholící sezóna přinese v mnoha třídách i v absolutním pořadí boje o přední příčky a mistrovské tituly.

Mezi přihlášenými nechybí nikdo z předních pozic absolutního pořadí P. Žáček na Audi Sport Quattro, M. Lev na Subaru Impreza ani I. Král na VW Golf. Urputné zápolení se očekává i v jednotlivých třídách.

Široká a kvalitní špička je ve třídě produkčních aut do 1600 ccm, kde budou startovat všichni favorité R. Pecina jr., J. Fikota jr., T. Omelka, bojovat o stupně vítězů budou i další. Ve třídě nejsilnějších produkčních vozů přitahuje pozornost souboj dvou největších rivalů M. Lva na Subaru s vrchařskou legendou J. Hákem na Subaru.
V objemově nejslabší třídě závodních speciálů vrcholí těsný souboj o titul mezi P. Šebestou na Suzuki a T. Novákem na Škodě pick-up.

Zrovna tak ještě není nic rozhodnuté v šestnáctistovkách mezi M. Černým na Škodě 130 L a D. Černým na Pick-upu. V nejsilnější třídě útočí na vedoucího T. Kučeru na Mitsubishi Lancer EVO IX se šestou lanceří evolucí T. Košek za asistence V. Lišky na BMW M3.
V historických automobilech ve „škodovácké“ třídě těsně bojují J. Vosmek na Škodě 130 LR a T. Neruda na Škodě 110 L. J. Srnskému na Škodě 130 LR titul už neuteče ani teoreticky, v dvoulitrech to bude na Živohošti jistě tradičně jiskřit mezi I. Králem a E. Paterou nejen na trati, ale i v depu.

Ve třídě nejsilnějších historiků bude vedle jasného favorita P. Žáčka poutat pozornost i premiéra repliky rallyové verze 308 GTB gr. 4.

Závody na Staré Živohošti budou v sobotu i v neděli probíhat podle stejného časového harmonogramu. V půl deváté začíná trénink, v kterém do oběda absolvují jezdci dvě tréninkové jízdy. Po polední přestávce, zhruba v půl jedné odstartuje první ze dvou závodních jízd, po jejichž skončení dojde zhruba do hodiny k vyhlášení vítězů a předání pohárů nejlepším před hotelem Atlantida, v kterém jsou jezdci ubytování a po dobu závodu je v něm umístěno administrativní centrum.

Organizátoři a závodníci srdečně zvou příznivce automobilových závodů k návštěvě jednoho z posledních závodů v letošní sezóně, pro ně budou vyhrazeny prostory, z kterých lze bezpečně sledovat dění na trati. Zároveň budou vytýčeny zakázané prostory, v nichž se během závodu nesmí nikdo zdržovat. Pořadatelé prosí všechny diváky o rozumné chování a bezpodmínečné respektování pokynů traťových pořadatelů.

V místě závodu je zdarma distribuován průvodce tištěný průvodce sezónou s informacemi o závodech, tratích a jezdcích Edda cupu, podrobnější informace o závodu, seznam přihlášených a další zajímavosti o celém Edda cupu najdou zájemci na www.edda.cz/mscrdovrchu

Na
shledanou ve Staré Živohošti se těší jezdci a organizátoři Edda cupu!


Jarda Malík,3.10.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar