Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Závody do vrchu Edda Cup na Benecku

Pořadatelé a jezdci Edda cupu zvou všechny příznivce závodních automobilů do Vrchlabí, kde se o víkendu uskuteční další, letos již sedmý závod populární nezávislé série závodů automobilů do vrchu Edda cup. Známá trať z Vrchlabí na Křížovky je dlouhá 3 800 metrů s převýšením 204 metrů.

Jak už jezdci z minulých ročníků vědí, čeká je rychlá a těžká trať, z bezpečnostních důvodů budou na trati vybudovány dva retardéry. V současné době je přihlášeno skoro devadesát jezdců a do uzávěrky přihlášek ještě jistě další přibydou. Už nyní je však ve startovní listině řada předních závodníků EDDA cupu, např. I. Král, M. Lev, T. Omelka, obsazení jednotlivých tříd slibuje zajímavé a kvalitní závody nejen na čele absolutní klasifikace.

Tradičně kvalitní závodění nabídne jistě třída produkčních šestnáctistovek s favority R. Pecinou, T. Omelkou, A. Širokým, ve dvoulitrech nastoupí spolupořadatel závodu, místní závodnická legenda T. Hank, v nejsilnějších produkčních autech nás čeká pokračování souboje M. Lev vers. J. Hák. V závodních speciálech do 1600 ccm bude několik zajímavých momentů. Zůstane Z. Tichý na vítězné vlně? V jaké formě bude M. Černý a jeho vůz po havárii na minulém závodě? Najde D. Černý ztracenou jiskru?

V nejsilnějších závodních speciálech se vedle trojice nejrychlejších pilotů Mitsubishi Lancer T. Koška, T. Kučery a L. Kubíčka opět po přestávce v EDDA cupu postaví V. Liška s BMW M3.

V historických automobilech se ve Vrchlabí v plné síle představí tým Autosport Pegas s pěti auty v čele s Tomášem Nerudou. Domácí J. Srnský jr., hvězda EDDA cupu je největším favoritem ve své třídě. Ve dvoulitrech se všichni těší na další vrchol EDDA cupu, střetnutí I. Krále s E. Paterou. Nejsilnější závodní historici budou mít na startu obhájce titulu P. Žáčka, jeho největší letošní pronásledovatele otce a syna Urbánkovi, smolaře roku R. Kacálka a z mezinárodních okruhových závodů se vrátí na jeden závod J. Rejka.

Závod začíná v sobotu v osm hodin ráno první ze dvou tréninkových jízd, které vyplní dopolední program. Start první závodní jízdy je naplánován půl hodiny po poledni. Druhá závodní jízda plynule naváže na první a do hodiny po jejím skončení dojde v prostoru depa ke slavnostnímu ceremoniálu s dekorováním nejrychlejších závodníků v jednotlivých třídách. Pro diváky budou podél tratě vyhrazena označená místa, kromě nich budou vytýčeny zakázané prostory, ve kterých se v průběhu závodu z bezpečnostních důvodů nesmí nikdo zdržovat. Organizátoři i jezdci EDDA cupu prosí všechny návštěvníky závodu, aby při sledování napínavého dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, byli ohleduplní k přírodě, respektovali značení kolem trati a řídili se bez výhrad pokyny traťových pořadatelů. Vstup na závody je zdarma, rovněž tak zdarma je na místě distribuován tištěný průvodce sezónou EDDA cupu. Podrobnější informace k závodu, seznam přihlášených a další zajímavosti lze najít na webových stránkách seriálu www.edda.cz/mscrdovrchu.



J.Malík
4.8.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar