Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

XTG Opel Adam Cup pokračoval na Rally Vyškov

XTG Opel ADAM Cup 2016 pokračoval druhým podnikem – Rally Vyškov. V pohárovém hodnocení došlo k opakování duelu mezi Polákem Jerzym Tomaszczykem a Matějem Kamencem. Tentokrát zvítězil český jezdec s dvousekundovým náskokem. Třetí místo obsadil Patrik Brtníček, pro kterého byla vyškovská soutěž vpravdě domácím kláním.

Do Vyškova, k druhému závodu XTG Opel ADAM Cupu, který pořádá společnost Opel C&S (české zastoupení automobilky Opel) a promotér XTG motorsport, se sjelo sedm vozů. Proti Valašské rally chyběli třetí v cíli Petr Gargulák a Slovák Tomáš Konečný, naopak premiérový start si připsal Adam Březík. Vyškovská rally nabídla sedm zkoušek, díky počasí pak i řadu zrádných a uklouzaných pasáží. Při vlastní soutěži se naštěstí vyčasilo, a tak ze sebe mohli pohároví účastníci vydat na třech měřených úsecích maximum.

Boj o vítězství se brzy zúžil na tandem Jerzy Tomaszczyk a Matěj Kamenec. Polák v úvodním testu najel na Kamence 11,3 s, ale valašský jezdec dokázal kontrovat a v servisu po RZ 2 činila jeho ztráta na vedoucí příčku 1,6 s. Na bronzovém postu začal Radek Hůla, po jeho výpadku ve druhém testu poskočil na třetí příčku Patrik Brtníček.


Druhá sekce se třemi testy patřila Kamencovi. Hned po RZ3 se dostal poprvé před polského konkurenta a také na dalších dvou zkouškách byl o pár desetinek rychlejší. Karta se obrátila, po druhém servisu vedl Kamenec před Tomasczykem o 5,3 s, Brtníček držel třetí místo, Hordossyho ztráta však stále byla „hratelná“.

Poslední část obsahovala dvě měřené zkoušky, na nich zaútočil Tomaszczyk. Polák vyhrál oba testy, ale na překonání Kamence mu v cíli RZ7 chyběly dvě sekundy. Kamenec tak dokázal Tomaszczykovi vrátit porážku z Valašské rally a v pohárovém hodnocení se mu bodově vyrovnal. Znalosti domácích tratí využil k dosavadnímu pohárovému maximu Brtníček, když jeho náskok na Hordossyho zůstal necelých deset sekund. Mottl nakonec po jezdecké chybě přišel o páté místo na úkor Březíka.


Ohlasy účastníků:


Matěj Kamenec: Už dlouho jsme se tak pěkně nesvezli, jako právě tady. Po trénincích jsme měli trochu obavy z bláta, ovšem za žádnou cenu jsem nechtěl divočit a to se vyplatilo. Auto nám fungovalo na sto procent a s výsledkem jsme maximálně spokojeni. Vrátili jsme Jerzymu porážku z Valašky a uvidíme, co bude dál.“


Jerzy Tomaszczyk: „Závod byl opravdu super, i když si s námi trochu pohrálo počasí. V té souvislosti jsem měl dilema, jaké pneumatiky zvolit a jak je správně nahustit. Doopravdy jsem se cítil na limitu až na posledních úsecích, kdy se nám podařilo Matěje stáhnout. Možná škoda, že se nejela ještě jedna zkouška… Ale i tak je druhé místo za Matějem skvělé, auto fungovalo parádně a už se těšíme na další český start.“



Opel 18.5.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar