Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

WTCC - Tarquni dotahuje Priaulxe

Mistrovství světa cestovních vozů zavítalo poprvé do Istanbulu ke svému v pořadí osmému dějství. Zatímco Gabriele Tarquini (SEAT) sbíral body, tak dosud vedoucí Andy Priaulx (BMW) odjíždí z Turecka s prázdnou. Boj o titul se tak přiostřuje.

 

Zatímco v tréninku zajížděli jezdci nejlepší časy na suché trati (Rydell, Zanardi, Tarquini, Y.Muller, Huisman, Larini) a za slunečného počasí, závod se už odehrával na mokré trati, druhá jízda musela být dokonce odstartována s dvouhodinovým zpožděním.

Ještě na stratu první jízdy předjel Alex Zanardi (BMW) nejrychlejšího z tréninku Rydella (SEAT) a vedoucí pozici už nepustil. Cílem projel s jednosekundovým náskokem před Švédem, jehož týmový kolega Tarquini vybojoval třetí místo. V první polovině závodu přišel o dobré umístění Yvan Muller (SEAT), jenž musel odrážet útoky obou továrních BMW. Po vzájemné kolizi se propadl až na 13. místo, zatímco Dirk Müller zaútočil ještě na Huismana a získal body za 4. místo. Velice pěkný závod zajel Terting, který kvůli výměně motoru svého vozu SEAT musel vyjíždět do závodu z 10. řady. Během deseti kol se propracoval až na šestou. Svoji nemalou sbírku bodů konečně rozšířil také sedmý Larini, který dokázal, že úspěch Chevroletu v Brně nebyl náhodný.

Po startu druhé jízdy šel do vedení Larini sledován Tertingem a Dirkem Müllerem. Tato trojice získala nepatrný náskok před ostatními. Ale ne na dlouho. Po jezdecké chybě se na ně dotáhl z devátého místa Tarquni a začal míchat pořadím. Lariniho předjel Terting a Tarquini se dostal jak před Itala, tak i Rydella. V posledním kole zaúřadovala týmová režie  a vedoucí Terting musel přenechat vítězství Tarquinimu, který si vede lépe v celkovém hodnocení. Vzhledem k tomu, že Priaulx nezískal ani bod (v první jízdě měl kolizi s Ranconim, v druhé odstoupil pro defekt) ztrácí na něj Tarquni pouhý jeden bod. Důvod k radosti měli opět u Chevroletu, Larini vystoupil na stupně vítězů a mladý Huff se perfektní jízdou probojoval ze 16. místa až na šesté.

Závod v Turecku pořádně zamíchal průběžným pořadím před závěrečnými dvěma závody ve Valencii a v Macau. Ve hře je stále čtyřicet bodů za první místo, takže šanci na titul mistra světa má několik jezdců.

 

1.jízda

 

2.jízda

 

1. Zanardi

BMW 320

1. Tarquni

SEAT León

2. Rydell

SEAT León

2. Terting

SEAT León

3. Tarquini

SEAT León

3. Larini

Chevriolet

4. D. Müller

BMW 320

4. Rydell

SEAT León

5. Huisman

BMW 320

5. Gene

SEAT León

6. Terting

SEAT León

6. Huff

Chevrolet

7. Larini

Chevrolet

7. D.Müller

BMW 320

8. Coronel

SEAT León

8. J.Müller

BMW 320

9. Farfus

Alfa Romeo

9. Zanardi

BMW 320

10. Morbidelli

Alfa Romeo

10. Huisman

BMW 320

 

Průběžné pořadí: 1. Priaulx (58), 2. Tarquini (57), 3. Rydell (54), 4. D.Müller (51), 5. Thompson (49), 6. Farfus (46), 7. J. Müller (46), 8. Muller (45), 9. Terting (44), 10. Gene (36)

 

Průběžné pořadí - značky: 1. SEAT (201), 2. BMW (192), 3. Alfa Romeo (125), 4. Chevrolet (103)

 

JL, 26.9.2006


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar