Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Vymazal, Výborný a Enge zvou na evropský autokros do Přerova

Jedním z vrcholů domácí motoristické sezony je již několik let podnik evropského autokrosového šampionátu v Přerově. Jinak tomu nebude ani letos. Vedle soubojů evropské špičky všech kategorií pořadatelé připravili např. vložený závod divize TouringAutocross, závodní premiéru v SuperBuggy si odbude Tomáš Enge a v neděli předvede své umění jeden ze světových akrobatických pilotů Martin Šonka

Hlavní organizátor Jakub Vymazal je znám tím, že se snaží nabídnout zábavu co nejširšímu spektru diváků. Tento trend hodlá zachovat i pro letošní evropský podnik, který se v Údolí mamutů uskuteční 20. - 21. srpna. „Víkend bude opravdový nabitý. Rychlým výčtem a jedním dechem by se dalo říct: našlapaný motoristický víkend plný napínavých soubojů a dechberoucích situací na závodní trati i mimo ni. Letos jsme se zaměřili i do vzduchu a brutální akrobatický projev přiletí ukázat Martin Šonka, na závodní trati zase bude zářit opravdová motoristická persona Tomáš Enge, na podiu Jumping Drums, za mikrofonem komentátorská legenda Martin Straka, do toho lety vrtulníky, dětská autokrosová akademie, autogramiáda, žhavé umbrella girls, skákací hrady, fanzona s výstavou historických exemplářů a trenažéry. Věřím tomu, že diváci nebudou vědět, co dříve. Připravujeme pro ně také nový fanshop, limitované edice kelímků. Doufám, že diváci dorazí v hojném počtu, ať ty naše borce pořádně ženou co nejvíce kupředu, ať české vlajky vlajou na stupních nejvyšších. Sledujte náš facebook události kde budeme přidávat info a naše webové stránky www.ak-prerov.cz,“ slibuje parádní zážitky předseda AUTO KLUBU PŘEROV-město.


Do Údolí mamutů se hodně těší Otakar Výborný. „Pro mě jde o vrchol sezony. Za prvé hlavní partner akce společnost MORKUS MORAVA je zároveň mým hlavním sponzorem. Za druhé mám přerovskou trať moc rád od mého prvního zdejšího startu. To bylo v roce 2013 ještě s Mitsubishi Colt. Od té doby jsem zde nikdy nechyběl, ať už to později bylo s Mitsubishi Mirage nebo speciálem královské kategorie SuperBuggy. Samozřejmě nebudeme chybět ani letos. Očekávám parádní závody a úžasný doprovodný program, na své si určitě přijdou i děti. Doufám tedy, že diváci dorazí v hojném počtu už na sobotu. Přijďte fandit, podívat se do našeho týmového stanu a podpořit nás,“ zve autokrosař ze západočeské obce Vrhaveč na Klatovsku.


Svoji závodní autokrosovou premiéru prožije Tomáš Enge. „Je to pro mě další nová výzva. Speciál SuperBuggy jsem měl dosud možnost pilotovat jen na Setkání mistrů v Sosnové, kde mi svoji buginu půjčil Kuba Kubíček. Sosnová se samozřejmě nedá srovnávat s opravdovým autokrosovým závodem, kde auta skáčou, jedou mezi mantinely a jedeš tam dohromady s několika dalšími soupeři. Takže tohle bude můj první skutečný autokrosový závod na šotolině.



Tento povrch mám rád už proto, že rád jezdím bokem. Ohromně se na to těším, ale zároveň z toho mám respekt. Ono, i když bugina má čtyři kola a motor, je to pro mě nová a nepoznaná mentalita. Budu muset vše prozkoumat a přijít na to, jak se to dělá. Strašně moc mi v přípravě pomáhá tým Marat Engineering, za který budu startovat a v jehož krásnou buginu mám plnou důvěru,“ těší se motoristický univerzál a dosud jediný český pilot, který se představil v závodech Grand Prix Formule 1.




AMK Přerov

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar