Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Vrchařský Edda cup zve do Vrchlabí

Ve dnech 9. a 10. srpna se na tradiční trati z Vrchlabí na Benecko uskuteční další dvojzávod automobilů do vrchu ze seriálu Edda cup.K závodu se zatím přihlásilo přes devadesát závodníků, do uzávěrky startovní listiny zbývá ještě pár dnů, tak je docela možné, že se na start postaví stovka jezdců.

Vedle špiček Edda cupu Petra Žáčka na Audi Quattro, Martina Lva se Subaru Impreza a Ivo Krále na VW Golf, kteří zatím nasbírali nejvíce bodů v absolutním hodnocení a nejlepších z jednotlivých vypisovaných tříd se na startu objeví i legendy našeho automobilového sportu Milan Zapadlo a Pavel Doležal, kteří budou závodit ve značkovém poháru Saxo cup. V tom se v nedělním závodě představí jako host i starosta města Vrchlabí ing. Jan Sobotka.
Po delší době se na start postaví i Viktor Doležal, který se spolu se sestrou Petrou Balčíkovou bude střídat na Audi S3. Na domácí trati samozřejmě nemůže chybět legendární Tomáš Hank, který kromě závodění má i lví podíl na přípravě a organizaci závodu. Chybět nebude ani domácí Josef Srnský jr se Škodou 130 LR.

Závodníky čeká po oba dny shodný program na 3 800 metrů dlouhé trati s převýšením 204 metrů. Dopoledne od půl deváté do polední přestávky probíhají tréninky. Start první ze dvou závodních jízd je plánována na 12.30 hodin. Druhá závodní jízda plynule navazuje na první a do hodiny po projetí posledního jezdce cílem dojde v depu závodních automobilů k předání pohárů nejlepším závodníkům v jednotlivých třídách.

Organizátoři i jezdci Edda cupu zvou všechny příznivce automobilových závodů na pestrou a napínavou podívanou a prosí je, aby při sledování dění na trati nezapomínali na zdravý rozum, využívali pouze divácká místa označená pořadateli, respektovali zakázané prostory a bez výhrad se řídili pokyny traťových pořadatelů. V neposlední řadě by návštěvníci závodů měli mít na paměti, kde se nacházejí a brali maximální ohled na krásnou krkonošskou přírodu.

Podrobnější informace k závodu, seznam přihlášených, zvláštní ustanovení jakož i další informace k celému Edda cupu lze nalézt na http://edda.cz/mscrdovrchu. K informování diváků přímo u trati slouží v místě zdarma distribuovaný tištěný průvodce sezónou.

Jarda Malík, 5.8.2014

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar