Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Vrchařské šampionáty M ČR a Maverick pokračují v Náměšti

Po dvou předcházejících ročnících, které komplikovaly organizaci opatření proti šíření nemoci Covid-19 a pořadatelé museli přesunout termín závodů na červencový termín, se vrací závody automobilů v Náměšti nad Oslavou na tradiční první květnový víkend 7. – 8. 5. 2022.

Oproti předchozímu ročníku se můžou diváci těšit na několik změn v organizaci závodního víkendu. Po loňské přestávce opět uvidí diváci na letošním Zámeckém vrchu MANN-FILTER souboje jezdců v Autoklub Mistrovství ČR soudobých a historických automobilů v závodech automobilů do vrchu Autoklub 2022, dále České Trofeje, které tradičně doplní souboje jezdců v sérii mezinárodních závodů soudobých a historických automobilů do vrchu – Maverick Hill Climb Czech 2022.


Největší změnou bude nedělní program, ve kterém se odjede pouze jedna ranní tréninková jízda, po níž bude následovat první závodní jízda. Po slavnostním zahajovacím ceremoniálu se uskuteční druhá a třetí závodní jízda. Tradiční dvě dopolední tréninkové jízdy a dvě odpolední závodní jízdy se uskuteční v sobotním programu.


„Po dvou ročnících, kdy se nám podařilo po několika změnách uspořádat tradiční závody automobilu do vrchu v Náměšti nad Oslavou v červencovém termínu, jsme rádi, že se situace už uklidnila a my se můžeme vrátit ke květnovému termínu. Jsme velice rádi, že po roční přestávce budeme hostit i účastníky Autoklub Mistrovství České republiky a nabídneme tak divákům společně s Mezinárodními závody automobilů do vrchu Maverick Hill Climb Czech to nejlepší, co se z pohledu českých jezdců dá nabídnout. Diváky bych chtěl upozornit, že po oba závodní dny určí nejrychlejší jezdce součet ze dvou závodních jízd. Změna nedělního programu bude v tom, že se odjede pouze jedna tréninková jízda a následně tři jízdy závodní. Každý jezdec musí povinně absolvovat první dvě jízdy a účast ve třetí pak zůstane na osobním rozhodnutí každého z nich, neboť se budou započítávat do konečných výsledků jen dva nejrychlejší dosažené časy. Součástí závodního víkendu na Zámeckém vrchu MANN-FILTER bývá zvykem i doprovodný program, kdy se snažíme diváků přiblížit i jiné motoristické disciplíny a s radostí můžeme oznámit, že už nyní máme potvrzenou účast driftéra Michala Reicherta s jeho speciálem BMW. “ zhodnotil přípravy a nastínil změny letošního závodního víkendu předseda organizačního výboru Autosport Klubu Náměšť nad Oslavou Ivan Rybníček



PR 4.5.2022

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar