Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Vojta Štajf bude střídat Fabii R5 a Polo R5

Tým Racing 21 představuje svůj soutěžní program pro sezónu 2019. Ten se, podobně jako minulý rok, zaměřuje na účast ve dvou významných šampionátech. Vedle kompletního domácího seriálu Mistrovství ČR bude tým Racing 21 hájit reprezentační barvy pod hlavičkou Autoklubu ČR (ACCR) v rámci evropského šampionátu ERC.

V obou sériích bude startovat týmová posádka ve složení Vojtěch Štajf a Veronika Havelková, která zakončila loňskou sezónu velmi cenným celkovým vítězstvím v Manateq International Rally of Qatar, posledním dějství seriálu Middle East Rally Championship 2018. „Minulá sezóna byla pro celý tým velmi náročná, mimo jiné, i z důvodu časté výměny navigátorů. Proto jsem rád, že dohoda s Veronikou předpokládá její účast po mém boku v celé sezóně 2019. Právě poslední vítězná loňská soutěž v Kataru ukázala, že jsme si v autě porozuměli od prvních metrů, a proto se oba na letošní sezónu moc těšíme,“ potvrdil složení týmu Vojtěch Štajf.

Pro kompletní seriál Mistrovství ČR nasadí tým vůz Volkswagen Polo GTI R5, který si Vojtěch Štajf vyzkoušel už v rámci loňského Pražského rallysprintu. A zatímco poprvé startoval Racing 21 s vypůjčenou technikou, do letošní sezóny vstupuje již s vlastním vozem Polo GTI R5. Ten si převezme v sídle Volkswagen Motorsport v Hannoveru na konci prvního březnového týdne. „Po třech úspěšných letech s vozem ŠKODA Fabia R5 jsme přijali další velkou výzvu, která má za cíl dále posílit povědomí o týmu Racing 21 jako o špičkovém přípravci soutěžních vozů v Evropě. Od začátku loňské sezóny jsme jednali s týmem Volkswagen Motorsport o pořízení vozu Polo GTI R5. Myslím, že i zkušenost z Pražského rallysprintu potvrdila správnost této volby. Důležité bylo rovněž naše pozitivní jednání s našimi hlavními partnery, Autosalonem Klokočka a nově i se společností Porsche Česká republika, divizí Volkswagen osobní vozy,“ komentoval Vojtěch Štajf pořízení nové soutěžní techniky.

Tým Racing 21 se navíc, stejně jako v loňském roce, rozhodl pro účast ve dvou šampionátech v sezóně. V roce 2019 pojede minimálně šest soutěží Mistrovství Evropy. Z logistických důvodů však musí v první polovině roku využívat pro soutěže ERC druhý týmový soutěžní vůz. „Po úspěchu v loňském FIA MERC jsme s úspěchem požádali o zařazení do reprezentačního týmu pro mistrovství Evropy. Vzhledem k termínovým kolizím domácích a zahraničních soutěží však musíme v evropských startech využívat druhý soutěžní vůz. Proto nastoupíme minimálně v první polovině tohoto roku s dosavadním vozem Fabia R5,“ vysvětlil situaci Štajf a dodal: „I když je o vozy z Hannoveru ohromný zájem a poptávka převyšuje mnohonásobně možnosti výrobce, s radostí mohu oficiálně potvrdit, že už máme potvrzenou objednávku i na druhý Volkswagen Polo GTI R5, který by měl dorazit na konci letních prázdnin. Poté budeme řešit jeho případné nasazení do soutěží a nebráníme se ani spolupráci se zájemci o pronájem tohoto vozu. „

Tým Racing 21 s posádkou Vojtěch Štajf – Veronika Havelková se poprvé představí ve dnech 21. – 23. března 2019 v rámci úvodního podniku ME na portugalských Azorských ostrovech. O týden později se zúčastní Kowax Valašské rally ValMez 2019 v české premiéře vozu Volkswagen Polo GTI R5 v MČR.



PR 1.3.2019

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar