Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Vojta Štajf - Do Příbrami s nejvyššími ambicemi

Letošní 40. Bohemia Drive Rally Příbram, který se koná ve dnech 24. – 25.7. 2020, je prvním podnikem Rallysprint série včetně Poháru 2+. Racing21 Klokočka Volkswagen tým se zúčastní této jednodenní soutěže s posádkou Vojtěch Štajf – František Rajnoha, která opět usedne do svého soutěžního vozu VW Polo GTI R5.

Rally Příbram patří historicky k úspěšným podnikům Vojtěcha Štajfa a Františka Rajnohy. Při třech společných startech zde dokázali dokončit soutěž na pódiovém umístění, a to v letech 2016 a 2018. Vojtěch Štajf přejede startovní rampu této soutěže již po osmnácté. Ve čtyřech ročnících dokončil soutěž na třetím místě. Pro jeho navigátora Františka Rajnohu je to v Příbrami již devátý zdejší start.

Rally Příbram nabídne v sobotu posádkám celkem osm rychlostních zkoušek o celkové délce 70 kilometrů rozdělených do dvou totožných sekcí. Součástí soutěže je předstartovní show pro diváky, která se koná v centru města Příbrami v pátek od 19 hodin.

„V Příbrami odstartuje můj letošní program sezóny a tím je kompletní účast v Poháru 2+ Rallyspint série. Na soutěž se hodně těším, protože jsme toho letos zatím ještě moc neodjeli a také proto, že v posledních třech dosavadních startech jsem tady vždy vystoupil na vytoužené pódium v celkové klasifikaci. Letošní ročník je však pro mě trochu jiný, neboť se jedná o jednodenní rallysprint a vzhledem ke startovní listině a výkonné technice v podobě vozu Polo GTI R5 musím mít logicky ambice na ještě lepší umístění než dosud. Celkem čtyřikrát ve své kariéře jsem tady ochutnal třetí místo, z toho dvakrát s Frantou. Je tedy na čase tuto bronzovou metu prolomit a sáhnou na příčky nejvyšší. Totéž však budou chtít i naši soupeři, ale průběh nedávné Rally Bohemia jasně ukázal, že šance na rovnocenný boj tady rozhodně máme. Proto uděláme s Františkem vše, co bude v našich silách,“ vysvětlil své ambice před startem jezdec Vojtěch Štajf.

Na startu se objeví třináct vozů kategorie R5, když mezi největší favority patří Bisaha, Vlček (oba Hyundai i20 R5), Odložilík (VW Polo R5), P.Semerád a Trojan (Škoda Fabia R5). S dalšími „er-pětkami“ pojedou např.Jelníke, Tomek, Šimek, Adolf. Jiří Jírovec se představí s Toyotou Corolla WRC. Do hlavní soutěže je přihlášeno sto posádek, které doplní 32 historiků (mj. Janota, Káňa, Kotrmon, Berger) a 14 posádek Rally pravidelnosti.

Start soutěže se koná v sobotu dne 25. 7. 2020 v 9 hodin na Náměstí T. G. Masaryka v Příbrami. Cíl je plánován na stejném místě před 17. hodinou.



PR 24.7.2020

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar