Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Velké finále soutěže AČR Rally Talent 2016

Již o tomto víkendu 23. a 24. října proběhne na autodromu Sosnová velké finále soutěže Autoklub Rally Talent 2016, kterou na začátku tohoto roku vyhlásil Autoklub České republiky. Vybraných 12 finalistů absolvuje první den rally školu obsahující teoretickou i praktickou část.

V sobotu pak na dráze změří své síly, když usednou do stejných závodních speciálů. Odborná porota v čele s Václavem Pechem vybere výherce, který bude vyhlášen dne 6. listopadu v Brně při příležitosti vyhlášení mistrů a vítězů v Rally. Výherce pak absolvuje rally sezónu 2016 v Rally Sprint Serie s vozem kategorie R2.

„Cílem soutěže Rally Talent bylo najít a podpořit mladé talentované jezdce, kteří se dosud rally sportu věnovali pouze na amatérské úrovni nebo vůbec. Celkem se přihlásilo na 79 jezdců předvádějících velmi obdivuhodné výkony. Najít mezi nimi 12 finalistů nebylo vůbec snadné. Všem držíme palce a věříme, že tento týden vybereme toho pravého, který nás bude důstojně reprezentovat v rally sezóně 2016,“ říká Adam Eliáš, generální sekretář Autoklubu České Republiky.

Václav Pech, hlavní porotce této soutěže, dodává: „Jsem velmi zvědav, jak celé finále dopadne. Každý z jezdců je velmi osobitý, plný talentu a odhodlání stát se profesionálním jezdcem. Již v základních kolech bylo těžké vybrat postupující finalisty. Uvidíme, jak se naši postupující připravili a co ukáží při velkém finále, na které se moc těším.“

Neváhejte a přijďte i vy podpořit nové rally talenty - Václava Černína, Adama Březíka, Maximiliana Höniga, Jakuba Schimmera, Jana Hodouše, Patrika Otrubu, Terezu Machovou, Karla Kupce, Dominika Šurýna, Tomáše Gomzjakova, Dominika Koutského a Víta Ouzkého.

Ze všech jmenujme například Jana Hodouše (na snímku), který s Wartburgem 353 zkouší štěstí v amatérských rally a do tajů automobilového sportu ho zasvěcuje jeho otec Aleš Hodouš. Ten také soutěžního Wartburga asi před dvěma roky postavil.


Autoklub ČR 20.10.2015

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar