Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Valašská rally - hon na Václava Pecha s WRC

Organizační tým 39. KOWAX Valašská rally ValMez 2021, která se uskuteční 26. – 28. března 2021, eviduje více než sedmdesátku přihlášek. Nejnižší startovní čísla byla přidělena prioritním jezdcům FIA Janu Kopeckému a Nikolaji Gryazinovi, které bude „nahánět“ úřadující český šampión Václav Pech.

V.Pech

V.Pech

J.Kopecký

J.Kopecký

N.Gryazin

N.Gryazin

V.Cvrček

V.Cvrček

V.Cvrček

V.Cvrček

F.Mareš

F.Mareš

M.Jakeš

M.Jakeš

A.Bžezík

A.Bžezík

E.Cais

E.Cais

Taky by se úvodní odstavec mohl proměnit v příměr, 24 speciálů R5 proti jediného vozu WRC Václava Pecha. Výčet automobilů specifikace Rally2 v seznamu přihlášených zahrnuje hned pět značek. Kromě nejpočetněji zastoupených škodovek také vozy domácí stáje Hyundai Kowax Racing (4 vozy), dále modely VW Polo GTI, Ford Fiesta MkII a Citroën C3.


Z nasazení jezdců lze očekávat, že se může kopírovat průběh loňského srpnového klání valašskomeziříčské soutěže, kde si to o prvenství rozdali Václav Pech a Janem Kopeckým, o třetí příčku tvrdě bojovali Filip Mareš a Jan Černý. Nikolaj Gryazin nedávno ukázal svou rychlost na Arctic Rally Finland, kde obsadil třetí místo v hodnocení WRC2.


Do souboje na špičce se jistě budou chtít zapojit i valašští jezdci v čele s Miroslavem Jakešem či Erikem Caisem. Nejvýše postavený speciál Hyundai i20 R5 osedlá Martin Vlček. Pozornost pak bude jistě upřena i na mladíky Adama Březíka, Dominika Stříteského a Jiřího Pohlídala. S „erpětkou“ se představí také Věroslav Cvrček s podporou dealerského týmu Kontakt z Turnova. Na jeho jízdu se mohou diváci těšit.
Kromě Gryazina bude zpestřením účast Němce Alberta von Thurn und Taxis či Poláka Lukasze Kotarby.


Kvalitní startovní pole nabídnou i „dvoukolky“. Ty „povede“ úřadující mistr Jan Dohnal (Clio S1600), kterému se pokusí sekundovat René Dohnal (Peugeot 208 Rally4). V kontaktu s nimi jistě budou chtít být i jezdci s Fordy Fiesta Rally4 Petr Lukašík, Petr Zedník či účastník JWRC Ir William Creighton (start v rámci přípravy na dubnovou Rally Croatia). Nový vůz představí na Valašsku i David Štefan (Peugeot 208 Rally4). Českou premiéru vozu Renault Clio Rally5 obstará Václav Stejskal jun.


Valaška bude nově součástí České trofeje v rally historických automobilů, kam jsou přihlášeny tři posádky.


Odkaz na seznam přihlášených posádek:



http://valasskarally.cz/data/home/media/dokumenty2021/VR2021_startovka.pdf


Startovní pole čeká o víkendu deset rychlostních zkoušek na pěti úsecích. Delší sobotní etapa je provázána s dvěma téměř dvacetikilometrovými testy Hukvaldy a Lešná. V neděli se bude pokračovat polokruhovou Juřinkou, památným úsekem Poličná – Jarcová a populární Bystřičkou.


Vzhledem k aktuální epidemiologické situaci se soutěž, kterou spolupořádá ÚAMK – VR Vsetín - pojede bez diváků. Respektujte prosím tento fakt, protože jen díky němu dostala soutěž výjimku MZ. Buďte prosím k nám i posádkám ohleduplní, jen tak pomůžete rallysportu v Česku!




TP + JL 23.3.2021

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar