Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Václav Pech obhájil titul

Plzeňská posádka Václav Pech a Petr Uhel zvítězila v předposledním podniku domácího šampionátu v rallye, kterým byla Horácká rallye v Třebíči. Tímto vítězstvím definitivně získala titul absolutního Mistra ČR. V letošní sezóně je to již druhý titul po celkovém prvenství v Evropském poháru – střed.

 

„Povedlo se, všichni v týmu jsme nadšeni, včetně mého táty," říká Václav Pech. „Titul jsme měli definitivně v kapse vlastně již na startu soutěže, když se ukázalo, že rakouský jezdec Achim Mörtl, který nás jako jediný z pronásledovatelů mohl ještě ohrozit, nepřijede. Pro nás to znamenalo, že můžeme soutěž absolvovat s menším nasazením. Proto jsme jeli nejen pro svoji radost, ale především diváků kolem trati. Jejich ohlas nám dával najevo, že se nám to daří. Zároveň jsme vyzkoušeli některé novinky a změny v nastavení auta a také nové série pneumatik Matador. Během první etapy jsme si vytvořili asi minutový náskok, který jsme po zbytek rallye udržovali. Pouze v předposlední zkoušce nás potkal jeden menší problém, kdy jsme na  rozbitém úseku, který byl po předchozích průjezdech plný kamenů, prorazili pneumatiku. Ve zbývající části rychlostní zkoušky jsme museli zvolnit, aby trhající  se pneumatika nepoškodila auto. Kolo jsme vyměnili až v cíli testu."

Na náměstí v Třebíči v sobotní podvečer přivítalo vítěze a nového Mistra ČR mnoho nadšených fanoušků. „Měli jsme samozřejmě velkou radost jak z vítězství v soutěži, tak ze zisku titulu, kdy se nám podařilo obhájit loňské prvenství. Chtěl bych poděkovat všem sponzorům a partnerům za podporu a fanouškům, kteří nám drželi palce a přišli nám poblahopřát. Mám radost nejen z pěkných pohárů, které jsme obdrželi, ale také z podpory těchto lidí.

Václav Pech se nyní připravuje na poslední mistrovský podnik Rallye Příbram. ,,Poslední velkou soutěž sezóny bychom také rádi vyhráli. Rallye Příbram bývá tradičně hodně uklouzaná díky podzimnímu deštivému počasí, a tak si určitě i diváci přijdou na pořádné smyky," dodává Václav Pech.

 

JL, 20.9.2006

Foto: Jaroslav Štauber

 


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar