Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Václav Fejfar získal titul z posledního místa

V dramatické finálové jízdě na téměř nesjízdné trati v Saint Igny de Vers po nevydařených rozjížďkách podal český reprezentant fantastický výkon a z poslední řady si vybojoval po neuvěřitelné stíhací jízdě nejen třicáté deváté vítězství v závodě ME, ale o jeden bod i počtvrté titul Mistra Evropy.

Zpočátku jel pátý, ale neuvěřitelným nasazením i přes sprchy bahna a vody, které dostával od soupeřů, kdy prakticky neviděl, udolal postupně jak Jana Brožka, Otakara Výborného, tak Martina Samohýla. A jeho náskok v cíli činil na nakonec druhého Výborného neuvěřitelných sedmnáct a třetího Samohýlla dvacet sekund.

"Byl to jeden z mých nejtěžších závodů v kariéře. V rozjížďkách se mi nedařilo. Po kolizích jsem dvakrát nespatřil ani cíl a došlo k větším mechanickým poškozením vozu. Kluci z týmu měli po celý víkend moc práce a přesto vždy dokázali auto špičkově připravit. Za to jim patří velké poděkování. Po startu finále jsem toho moc celé první kolo neviděl, protože jsem se musel prokousávat z předposledního místa na startu. Byl jsem si vědom toho, že musím dojet před Otakarem Výborným. Pomohlo mi to, že na vodě umím zajet," řekl skromně, ale s radostí po vítězném závodě Václav Fejfar.

Po smůle v Maggioře je titul ve správných rukou, neboť Fejfar z devíti letošních závodů vyhrál pětkrát, zatímco Výborný, Samohýl, Pleskovas a Negri po jednom. Navíc Fejfar vyjel opět nejvíce bodů pro Českou republiku v Poháru národů. V celkovém pořadí divize Touring Autocross prvních pět míst obsadili Češi v pořadí Fejfar, Výborný, Samohýl, Fučík a Brožek. Celkově v této kategorii bodovalo osmadvacet závodníků.

(Pozn. red.Zase jednou se potvrdilo, že boží mlýny melou, sice pomalu ale melou. V případě Vaška Fejfara přes rok, od červnové nehody v loňském roce)

V Buggy 1600 nakonec prvenství uhájil francouzský jezdec Florent Tafani před Petrem Nikodémem, čtvrtý skončil Vít Nosálek.

Titul získala Česká republika i v kategorii Junior Buggy, když se mistrem stal Milan Vaněk.

V Super Buggy vyhrál šampionát Bernd Stubbe o osm bodů před Grencisem. Nejlepší z Čechů, Jakub Kubíček obsadil šestou a navrátilec Petr Bartoš osmou pozici.

Pavel Vydra 18.9.2016


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar