Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Václav Fejfar vyhrál v Seelově 42.závod

Úvodní závod Mistrovství Evropy v autokrosu se jel již tradičně v německém Seelowu. Na start se postavilo ve čtyřech kategoriích celkem jedenadevadesát závodníků, mezi nimi i docela dost nových účastníků ME. Čeští reprezentanti zaznamenali vítězství ve dvou kategoriích.

V Junior Buggy získal své první vítězství jičínský Jakub Novotný, který vyhrál všechny rozjížďky, semifinále i finále suverénně a naznačil svoje velké ambice pro letošní sezónu. Do finále se dostal i novic v ME Daniel Pytloun a získal osmé místo.
V Buggy 1600 se v rozjížďkách i semifinále dařilo jak Nikodémovi, tak Vaňkovi. Stupně pak vybojoval ve finálové jízdě Petr Nikodém, když skončil druhý za Petersem z Lucemburska. Vaňkovi připadla desátá příčka.

Pětatřicet speciálů se prezentovalo v kategorii Super Buggy a právo startu ve finálové jízdě získali Štětina, Kubíček, Keřka a Horák. Finálová jízda byla pro havárii zastavena a už se neopakovala, ale pořadí bylo dlouho nejisté. Nakonec první dvě místa patří Francouzům Taffanimu a Schwinnenovi, třetí dojel Vladislav Štětina, čtvrtý Kubíček a sedmý Keřka.

Deset speciálů bojovalo o body v kategorii Touring Autocross a radost svým příznivcům udělal zejména Václav Fejfar, který vyhrál trénink o vteřinu před Martinem Samohýlem a Adriaanem Boelem. První jízdu vyhrál Fejfar před Boelem a Samohýlem, druhou Samohýl před Fejfarem. Ten třetí jízdu vynechal a první byl opět Samohýl

Po startu finálové jízdy šel do čela lužanský jezdec a vítězství si nenechal vzít. Bylo dvaačtyřicáté a kromě dárku ke svým „kulatým“ narozeninám dorovnal počet vítězství legendárního Willi Rösela a v historických tabulkách před sebou už má jen Stubbeho (46 vítězství). Za druhým Samohýlem protnul cílovou pásku třetí Michelle Ottoboni s dalším vozem z lužanské dílny a jeho radost nebrala konce.

„Začátek sezóny byl pro nás opět velice hektický. Dodělávali jsme repasi auta pro Ottoboniho a na náš speciál se dostalo až poté. Navíc nemáme dokončenou přestavbu autobusu, takže jsme do Německa vyrazili s dodávkou s plaťákem. Další věci nám vezl v autobuse Jiří Hartman. Z vítězství mám pochopitelně velkou radost. Poděkování patří za obětavou práci všem členům týmu i panu Callaghanovi za kvalitní repasi motoru. A hlavně všem jednotlivcům i sponzorům, kteří nám umožnili, abychom do sezóny vůbec odstartovali. Jedinou kaňkou na vydařeném závodě je zatím blíže nespecifikovaná závada, která se objevila po dojezdu finálové jízdy,“ svěřil se po příjezdu do České republiky spokojený jezdec.

Pavel Vydra
Foto Tomáš Němec

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar