Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Václav Fejfar vyhrál čtyřicátou Evropu

Další milník překonal Václav Fejfar při závodech v italské Maggioře. Dosáhl na čtyřicáté vítězství v závodech ME – nyní poprvé s vozem Škoda Fabia třetí generace. Více prvenství mají na svém kontě pouze Bernd Stubbe a legendární Willi Rösel, který však už delší dobu nezávodí a Václav Fejfar má jeho 42 vítězství již "na dostřel".

V Itálii se jela divize Touring Autocross na dvě jízdy, protože se sešlo více jak deset jezdců. Už v tréninku si vedl nejlépe Václav Fejfar a také sobotní rozjížďku vyhrál, v nedělních byl dvakrát druhý. Takže deset kvalifikačních bodů bral Martin Samohýl, Fejfar devět.

Ve finále odstartoval nejlépe Samohýl, ale za ním se strhl souboj mezi Fučíkem, Fejfarem a Výborným. Drama se rozuzlilo již v úvodním kole, kdy se zhruba v polovině okruhu dostal do čela Václav Fejfar a s náskokem skoro osmi sekund zvítězil před Samohýlem a Červeným.
Před posledním závodem vede Fučík před Samohýlem a Výborným. Fejfar je pátý a teoreticky může ještě stihnout bronz, ale je to spíše teoretická úvaha.

V divizi Junior Buggy se dařilo jičínskému Jakubu Novotnému, který po kvalitním výkonu vybojoval bronzovou příčku za Grencisem a Furazhkinem. Filip Hartman byl devátý. Jakub Novotný drží celkově šestou pozici, na dosah má i čtvrté místo.

Celkovou vedoucí pozici udržel v Buggy 1600 Petr Nikodém, i když se mu nepodařilo probojovat do finále, přestože po rozjížďkách vedl. Tady skončil Milan Vaněk třetí a hned za ním projel cílem Ví´ta Nosálek. Celkově je Vaněk třetí a Nosálek hned za ním.

Vítězství Stubbeho v Super Buggy už asi nikoho nepřekvapilo, ale pro kvalitní umístění si zde dojeli dva Češi – pátý skončil Petr Bartoš a hned za ním Roman Keřka. Stubbe může prakticky už slavit další titul, stejně jako Grencis stříbro.

Závěrečný závod letošního Mistrovství Evropy v autokrosu se uskuteční již následující víkend ve francouzském městečku Saint Igny.


Pavel Vydra 13.9.2017

(foto Tomáš Němec)

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar