Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Václav Fejfar pojede Rally Dakar 2021

Šéf týmu Moto Racing Group a bývalý úspěšný motokrosař Ervín Krajčovič, startující řadu let v závodech mistrovství světa, představil složení týmu pro nadcházející Rally Dakar: Martin Michek, Milan Engel a Tomáš Kubiena.

V týmu se ale překvapivě objevil i pětinásobný Mistr Evropy v autokrosu a pětinásobný držitel Zlatého volantu Václav Fejfar. Autokrosový matador byl vybrán nejen pro jezdecké schopnosti, ale také z důvodu testování závodního speciálu – dvoumístné buggy Can-Am s níž by měl v roce 2021 také odstartovat.

„Neznamená to, že končím s autokrosem. Ale velký vliv na mé rozhodování má negativní přístup mezinárodní automobilové federace FIA k divizi Touring Autocross. V příští sezóně chci odstartovat do všech autokrosových závodů ME, kde bude naše divize vypsána (V ČR se pojede pouze v Nové Pace), ale zároveň budeme již vše směřovat ke zmiňovanému startu v roce 2021,“ upřesnil své závodnické plány Václav Fejfar.

„Dakar je závodění v terénu, budu startovat s buggy, takže to obojí mi je hodně blízké. V autokrosu už jsem dosáhl prakticky všeho, co je možné dosáhnout. Nejde už jít výš. Já si ale především vážím nabídky od Ervína Krajčoviče, která se jen tak neodmítá. Je to pro mě velká výzva. Start na Dakaru považuji za další významný milník v mé závodní kariéře. Za tým můžu slíbit, že pro start na Dakaru 2021 v týmu Orion - Moto Racing Group uděláme maximum."

„Václava Fejfara znám jako výborného závodníka, ale také jako kamaráda a tým bude spoléhat i na jeho technické schopnosti a schopnosti testovacího jezdce. Jsme nesmírně rádi, že se stal členem našeho týmu," uvedl Ervín Krajčovič.

Václava Fejfara a celý jeho tým teď čeká perná práce. Připravit závodní speciál Škodu Fabia pro autokros a také se do lužanské dílny brzy "nastěhuje" buggy pro Dakar, kterou je nutné připravit pro kvalifikační soutěže Dakaru. Již v dubnu by se měl zmiňovaný jezdec představit na soutěži v Maroku.

Text a foto: Pavel Vydra
2.12.2019



Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar