Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Václav Fejfar finišuje se stavbou Fabie

V těchto dnech má hodně napilno Václav Fejfar, čtyřnásobný mistr Evropy v autokrosu, neboť při víkendovém závodě na domácí trati v Nové Pace by rád otestovat novou Škodu Fabia, s jejíž stavbou začal již v loňském roce.

Jenže nic nejde často tak rychle, jak by si člověk přál, ale Novou Paku chce stihnout za každou cenu „Trať ve Štikovské rokli je ideální pro otestování techniky. Vyzkoušíte tady vůz prakticky ve všech možných podmínkách. Třeba i proti kopci, jaký nenajdete nikde jinde v Evropě. Pokud auto tady funguje, pak funguje i v celé Evropě“, říká Václav Fejfar, který zahajuje svoji čtyřicátou autokrosovou sezonu.

Evropa začne až o posledním květnovém víkendu v německém Seelowě, ale otázkou zůstává, kolik jezdců se vlastně objeví v divizi cestovních automobilů Touring Autocross. Aby se rozdávaly plné body, je třeba minimálně deset jezdců. Nevíme co nás vůbec čeká, proto jsme stavěli auto tak, aby bylo případně vhodné i na rallycross. Neříkám, že bychom do něj přestoupili hned, ale uvidíme, jak se bude vyvíjet autokross a zkusili bychom třeba jeden závod. Často se mě lidé ptají, jak je možné, že plechových autokrosových speciálů je tak málo? Důvod je jednoduchý. Náklady na buginu jsou třetinové než plechové auto. Přitom třeba v Itálii, Francii nebo Německu je dost vozů. Přeji si jen ať je nás víc. Chyba proč je nás tak málo, je asi někde jinde“, svěřil se Václav Fejfar.


JL 3.5.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar