Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Václav Fejfar do 40.sezony s novou Fabií

První start v oblastním autokrosovém závodě v Boskovicích zaznamenal Václav Fejfar v roce 1977. Od té doby uplynulo už neuvěřitelných čtyřicet let. A další číslo ze statistiky napovídá, že letos pojede desátou sezónu v "plechovkách" se Škodou Fabia.

Není žádným tajemstvím, že se bude jednat o nový vůz špičkových parametrů jehož hlavním úkolem bude naučit ho závodit. Díky loňskému úspěchu v podobě čtvrtého tituli Mistra Evropy a zisku pátého volantu byl Fejfar také již po několikáté pozván na vyhlášení nejlepších sportovců Královéhradeckého kraje. V úterý 28. března získal v hlavní kategorii třetí místo za olympioniky - sportovním střelcem Davidem Kosteleckým a plavcem Pavlem Janečkem.
"Poslední týdny jsou v lužanské dílně hodně hektické, neboť finišujeme s dokončením, doufám nejlepší fabie, která v našich dílnách vznikla. Musím složit poklonu všem mechanikům i spolupracovníkům, kteří se na její stavbě podílejí, i sponzorům, bez jejichž pomoci bychom vůz nedokončili,"děkuje zmíněným Václav Fejfar.

Nový vůz není jediným, který v současnosti "parkuje" v lužanských garážích. „Opět budeme servisovat naší bývalou jedničkovou fábii, s níž ovšem už nepojede Ital Ottoboni, ale jeden francouzský závodník. Dlouhodobě také spolupracujeme na přípravě vozu Grity Hennersdorf a výrobě některých komponentů pro vozy Aleše Fučíka a juniorů Jakuba Novotného a Filipa Hartmana."


Bude nová fabia skutečně nová?

Určitě, při její stavbě jsme využili všech dosavadních poznatků a oproti předchozím je doplněna o několik nových technických detailů, které mají zvýšit její konkurenceschopnost. Vůz bude mít i zcela nový design, který navrhl Petr Fotijev, známý třeba ze spolupráce s rallyovými jezdci Václavem Pechem nebo Janem Sýkorou.“


Kde trojková Škoda Fabia odstartuje poprvé?

„Věřím, že to bude na domácí půdě ve Štikovské rokli při závodech mistrovství České republiky (6. - 7. května). A pak nás čeká, stejně jako vloni, devět evropských závodů.”


Budeš obhajovat evropský titul a také vítězství ve Zlatém volantu.


„Myslím si, že už nemám co komu dokazovat. V evropském i domácím autokrosu jsem dosáhl téměř na všechny mety. Pojedu uvolněně, hlavně pro radost svoji i kluků z týmu. To ale neznamená, že bez touhy po vítězství. A pokud vše půjde podle plánu, připravuji v průběhu sezóny jedno překvapení.”


Na bílé karosérii nové Škody Fabia budou dominantní barvy červená a černá. Nebudou chybět loga sponzorů Total, Ronal, Kobit, Deprag, Seco Group, Kuchyně Ulrich, Pivovar Nová Paka a dalších. Domácí autokrosový šampionát odstartuje v Humpolci 22. a 23. dubna, evropský 27. a 28. května v německé Seelowě.



P.Vydra 30.3.2017

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar