Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

Václav Dunovský na Barum Rally s nejrychlejším Peugeotem

Pro Dunovský Peugeot Rally Team byla Barum Czech Rally jednou z nejdůležitějších soutěží sezóny, protože právě na téhle rally se bodový výsledek násobí koeficientem 1,5 a každoročně se zde sjede velká konkurence domácích i zahraničních jezdců.

Už v první etapě Václav Dunovský s Petrem Glösslem patřili mezi nejrychlejší závodníky ve skupině 6 a také mezi nejrychlejší s dvoukolkami. Během všech devíti rychlostních zkoušek sváděli tvrdé souboje o vteřiny zejména s Marešem a Hlouškem s Peugeotem 208 R2 a zdatně sekundovali nejrychlejším evropským juniorům. Václav Dunovský, ale v sobotu nebyl se svým výkonem úplně spokojený a v jeho jízdě dle vlastních slov chybělo více klidu.

Jako živou vodou polití vyrazili do druhé etapy Barum Rally a úvodní dvě rychlostní zkoušky vyhráli. V tu chvíli se jim podařilo usadit na první pozici třídy 6 v hodnocení Mistrovství České republiky a udržet ji až do cíle. To bylo ostatně předsevzetí před startem. Prioritou byl maximální bodový zisk ve třídě 6, a co nejvíce bodů do hodnocení kategorie 2WD, kde skončili druzí.

Václav Dunovský: „V prvních kilometrech jsem na sobě cítil dlouhou pauzu v závodění a necítil pohodu za volantem. Na úvodní rychlostní zkoušce v ulicích Zlína jsme si užívali neskutečnu diváckou kulisu, ale podařilo se nám dojet jedno z aut, které nás trochu zpomalilo. V úvodu první etapy jsem se cítil trochu svázaný odpovědností za výsledek a abychom neudělali zbytečnou chybu. Jeli jsme pocitově docela rychle, ale časy nebyly úplně ideální a naše jízda byla možná až příliš opatrná. Paradoxně se mi začalo více dařit s přicházejícím šerem a tmou, kdy jsme proti zrychlovali. Do nedělní etapy jsme vyráželi jen s malou ztrátou na naše soupeře, a když se na to dívám zpětně, tak to vlastně byla asi ta nejlepší pozice, kterou jsme mohli mít. Soupeře jsme měli před sebou a viděli jsme jejich časy.

Celkově byla druhá etapa naprosto odlišná a my jsme se probudili v úplně skvělé náladě a pohodě. Jízda se uklidnila, byla velmi rychlá a plynulá a výsledkem byly dva zajeté nejrychlejší časy. Neměli jsme ani v cíli rychlostní zkoušky problém udržet koncentraci a mohli jsme se naprosto soustředit na svůj výkon a i ve velkém vedru jsme netrpěli únavou. Je pravdou, že jsem třeba rychlostní zkoušku Pindula už v minulosti několikrát jel, ale tahle zkouška je tak náročná a každý rok trochu jiná, že i tady je dokonalý rozpis nezbytný. Těší mě ale také třetí místo mezi evropskými juniory a to, že jsme s nimi odjeli rovnocenný závod. Díky moc našim hlavním partnerům Peugeot ČR a TOTAL a děkuji také spolujezdci Petru Glösslovi, za jeho výkon a fanouškům za, pro tuto soutěž tradiční, divácký kotel podél jednotlivých RZ. Barumka je těžká soutěž a uspět tady s Peugeotem má pro nás obrovskou váhu.“


Peugeot 31.8.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar