Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

V evropském rallycrossu nic nového

V neděli 7.května začne další ročník evropského šampionátu v rallyecrossu na portugalské trati v Lousadě. Už tradičně není tento závod právě nejlépe obsazený, neboť pro řadu jezdců je cesta na jih Evropy příliš drahá.

 

 

Snad nejvíce ze všech jezdců se na start těší Kenneth Hansen, jenž přijíždí na s velkou motivací, kterou je zbrusu nový Citroën C4 T16 4x4. Po testování se chce s novou zbraní pokusit získat už 14. titul mistra evropy.

„Testy, které jsme absolvovali se vydařily lépe než jsme očekávali. Nový vůz je vždy nový vůz, a tak se musí počítat s určitými problémy při hledání správného nastavení. Ale mohu potvrdit, že jsme se setkali skutečně pouze s minimem problémů", klepe Kenneth s úsměvem na dřevo.

Už od prvního momentu se Hansen cítil ve voze velmi dobře a  jeho naděje, že bude moci hned začít bojovat o jedno z míst na pódiu se zvýšily, když poznal, jak rychle se s vozem sžívá.

V posledních dnech jeho tým testoval v Magny Cours ve Francii, kde dokončoval vyladění před prvním závodem. I když od dokončení vozu nebylo mnoho času na přípravy, Hansen si věří, že je dobře připraven. „Necítím se být pod tlakem, i když chci vždy vyhrát", říká úřadující mistr Evropy.

Konkurence se v divizi 1 nezměnila, a tak vše zůstává už několik let při starém - Jernberg, Kuypers, Isachsen (Ford Focus), Eklund (Saab 9-3), Pailler (Peugeot 206), Bermingrud (Citroen Xsara). Se Škodou Fabia 4x4 T16 jede opět Larsson a se stejným vozem je přihlášený i Pavel Koutný. Po letech se do rallycrossu vrací Rustad (Ford Focus), který by mohl promluvit do pořadí.

Divize 1A má jasného favorita v Jaroslavu Kalném (Peugeot 206). Pozor si musí dát hlavně na Pinomäkiho (Renault Clio) a Jespersena (Peugeot 106). V divizi 2 má největší šanci při slabší kokurenci Roman Častoral (Opel Astra OPC), když velkou neznámou je Nor Slastad, jedoucí rovněž s Opelem.

Uvidíme, zda příští závody přilákají na start další jezdce, kteří by chtěli bojovat o evropské body. Do ČR zavítá evropská špička ve dnech 3. a 4.června, kdy se jede v Sosnové v pořadí čtvrtý závod.

 

Jindřich Lasík, 5.5.2006

 


Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar