Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

V Sosnové nejpilnější Jakub Jirovec, Spišák nezklamal

Den před Setkáním mistrů je vždy vyhrazen volným jízdám, v sobotu v 10.20 hodin začínají první rozjížďky ve formě paralelních jízdách. Hned úvodní jízdu obstarají dvě Audi Quattro - Petr Žáček versus Jiří Fígl.

Mezi nejpilnější jezdce, kteří využili každou chvíli na okruhu, byl bezpochyby Jakub Jírovec, který najížděl první kilometry s novým vozem Alpine A Q110 RGT. S tou alpinkou, kterou při Rallye Pačejov piloval Francoise Delecour. Musíme říct, že Jakub Jírovec s přibývajícími kilometry nabýval na jistotě a lepšil se kolo od kola.


Rozhodně nezklamal showman Pavol Spišák s Ladou VFTS. V sobotu se mají diváci, kteří dorazí do Sosnové, opravdu nač těšit. Překřtili jsme ho slovenského „Dianu“. Jen málokdy, jede totiž na trati rovně. Škoda se neobjevil v Sosnové třeba Bronislav Sobotka se stejným vozem nebo, že nepojede v jedné jízdě s Martinem Rohlenou se Škodou 130 LR. To by se teprve diváci dostali do varu.


V závěru dne vyjei na trať autokrosaři se super buggy – Petr Nikodém, Vladislav Štětina, Jaromír Štětina, Jaroslav Hošek a Tomáš Gomzjakov, které doplňuje Eliška Plná, na asfaltu poprvé s Junior Buggy.



Pěkný sport předváděli také Adam Březík, jehož dravá jízda se musela líbit hrstce diváků, kteří dnes na autodrom zavítali. Můžeme se těšit na jeho souboj s Dominikem Stříteským v jedné jízdě a zajímavý bude rozhodně i souboj Jana Černého s Věroslavem Cvrčkem. V druhé jízdě se prohodí.



Na novou Škodu Fabia R5 z Rexteamu Cvrčkových si zvykal Tomáš Enge. Uvidíme, jestli mu půjde víc o výsledek nebo o pobavení diváků. Ještě dnes máme v paměti jeho duel s Tomášem Vojtěchem, kdy vyrazili k překvapení všech na trať v opačném směru. Do výsledků budou chtít i Petr a Martin Semerádové s Fabiemi R5. Zvláště mladší Petr má na okruhu najeto tolik kilometrů, jako žádný jiný z přihlášených, by rád potrápil třeba Václava Pecha s Fordem Focus WRC.



Po ranním tréninku začíná první série v 10.20 hodin, druhá ve 12.20 a od 14.30 hodin finálové jízdy. Vstupné na volné plochy se neplatí, pouze na tribuny jsou vstupenky.




Připomínáme, že XX. Global Assistance Setkání mistrů bude letos zřejmě poslední motoristickou akcí, která se uskuteční ještě za volnějších epidemických opatření, jež se zpřísní už od nadcházející neděle. Do areálu v Sosnové se dostanou diváci, kteří se prokáží bezinfekčností podle platných pravidel (očkování, prodělání nemoci, test). Rychlotest na COVID 19 bude možné provést i na vstupu do areálu autodromu






JL 19.11.2021

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar