Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

V Sosnové budou létat kamiony

Dakarští závodníci a jejich technika si dají v neděli 27. března dostaveníčko na autodromu v Sosnové u České Lípy, kde se odehraje MOGUL Dakar Setkání. Bohužel řada firem, které původně přislíbily, účast nakonec z nejrůznějších důvodů odvolala.

Přesto se mohou diváci těšit na Tatra Buggyra Racing team, který přiveze Tatru Buggyra FatBoy, s níž Martin Kolomý vyhrál jednu z etap Dakaru 2016. S novou Tatrou Buggyra Phoenix se předvede okruhový šampión David Vršecký, který současně na klikaté trati autodromu Sosnová řádně provětrá i více než tisíc koní okruhového speciálu Buggyra BigBoy.

S dvěma Liazy přijede KM Racing, s jedním pojede Martin macík, s druhým pak ostřílený dakarský závodník Vlasta Vildman. „Do Sosnové se těším, vyzkoušíme si tu skákání s kamionem, není moc příležitostí, kde si podobné kousky můžeme dovolit. A myslím, že se budou bavit i diváci. Příležitost vidět kamiony létat vzduchem se nenaskytne každý den,“ komentuje s úsměvem nejmladší pilot kamionu v historii dakarské rallye.

Fanoušci motoristického sportu se mohou těšit na exhibiční show připravenou pro speciálně upravenou trať s offroadovou sekcí vylepšenou šesti skoky. Čekají na ně napínavé závody dakarských speciálů, autogramiáda a další zábava.

Premiérově se v Sosnové představí Robert Randýsek s vozem MAN 4x4, který zastával na Dakaru roli rychlé asistence pro Mirka Zapletala. Bohužel chybí zástupce Bonver Dakar Teamu a z důvodu časové vytíženosti nestačí připravit automobil ani Mirek Zapletal.
Oko diváka jistě potěší renovované závodní kamiony LIAZ Jiřího Moskala, a pokud vše dobře dopadne, tak i Tatra 815 Karla Lopraise, která se právě vrací z afrického Senegalu, kam se vypravila v rámci projektu Sen o Dakaru.

Závodníky ve dvou stopách budou reprezentovat Tomáš Ouředníček a Pavel Vaculík s Hummerem H3 a Dušan Randýsek s buggy Arctic Cat. Jedním z hostů by měl být Martin Prokop, ale bohužel bez auta. Z původně uvažované zahraniční účasti bohužel sešlo.

Dakarské setkání je součástí celodenního programu plného motorsportu na autodromu v Sosnové, nazvaného Jarní Setkání mistrů. Kromě dakarských speciálů se diváci mohou těšit také na závody na paralelní trati autodromu. Tam se v soubojích dvou aut utkají nejrychlejší závodníci série MOGUL driving cupu.

Vstupenky na Mogul Dakar Setkání zakoupíte v pokladnách autodromu Sosnová v ceně 150,- Kč. Více informací o akci se dozvíte na www.autodrom.cz a na facebooku Autodrom Sosnová.


9:00 DAKAR
9:15 MDC Seznamovací trénink
9:30 Měřený trénink
10:05 DAKAR
10:25 Okruhový truck
10:35 MDC 1.série
11:15 DAKAR
11:35 Drifteři
11:45 MDC 2.série
12:25 DAKAR
12:45 – 13:15 AUTODGRAMIÁDA
13:20 MDC 3.série
14:00 DAKAR
14:30 MDC Finále B
14:55 DAKAR
15:15 Drifteři + Truck
15:25 MDC Finále A
16:00 DAKAR finále





PE + JL 24.3.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar