Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

V Matschenbergu vyhráli Fejfar a Vaněk

Třetí závod evropského šampionátu v autokrosu se uskutečnil v německém Matschenbergu, jen dvacet kilometrů od Šluknova. A hned na úvod musíme přiznat, že se pořadatelům vydařil parádně a diváci viděli zajímavý a atraktivní sport.

Bohužel se příliš nevyvedl českým reprezentantům, i když v Touring Autocross vyhrál Václav Fejfar a v Junior buggy pak Milan Vaněk. Už v soboty odešly motory Vaculíkovi, Brožkovi i Hoškovi, do nedělní rozjížďky nenastoupil Fučík, po startu odpadl Červený, do finále se nedostali Kubíček, Jordák, Nosálek.


Super Buggy

Tady nakonec zachraňoval české barvy Petr Bartoš sedmým místem, když rozdílem pěti sekund vyhrál domácí Stubbe. Druhý dojel Albers, který celý závod absolvoval ve velkém stylu, všechny tři rozjížďky vyhrál a to i nad pozdějším vítězem celého závodu Stubbem. A ani v semifinále nenašel soupeře. Druhé semifinále vyhrál Stubbe před Anacletem, Bartoš dojel pátý a Kubíček na šestém místě, ač bojoval jako lev, zůstal před branami finále.


Buggy 1600

V divizi Buggy 1600 vyhráli své jízdy němečtí jezdci Buddelmeyer a Henneken, náš Nosálek si připsal také jedno vítězství, ale v semifinále se mu nepodařilo už předjet Nikodéma. Ten se tak stal pátým místem nejúspěšnějším naším zástupcem v této divizi. Finále vyhrál možná trochu překvapivě Laubach před Buddelmeyerem a Tafanim.


Touring Autocross

Hodně tristní pohled byl tentokrát pohled na Touring Autocross, kde hned v tréninku odstoupil Jan Brožek, v první jízdě pak Fučík a Červený a z devíti zbylých jezdců nastoupili do finále pět.
Celé stupně vítězů pak patřily českým barvám..Václav Fejfar, který vyhrál měřené tréninky a dvě jízdy (ze třetí byl vyloučen za předjetí na žlutou vlajku). Ve finále se ujal vedení Martin Samohýl před Fejfarem a Výborným. Rozuzlení přinesl až samotný závěr, kdy Samohýl chyboval, a toho využili Fejfar i Výborný a dojeli si pro první dvcě místa. Pro lužanského jezdce to znamená nejen vedení v ME o jeden bod před Výborným, ale i šestatřicáté vítězství v závodech Mistrovství Evropy. Tím vyrovnal počet vítězství Jaroslava Hoška a dělí se s ním o třetí místo v historických tabulkách. Před nimi jsou pouze Stubbe (40 vítězství) a Rösel (42 vítězství). „S výsledkem jsme nesmírně spokojeni, opět nás to stálo hodně úsilí, více tentokrát pozlobila technika na druhém námi připravovaném autě Aleše Fučíka. Ale do domácích závodů by měly být oba vozy opět v plné kondici. Děkuji za diváckou podporu novopackým fanouškům,“ hodnotí závod v Německu spokojený jezdec.



Super Buggy

Finále

1.Stubbe
2.Albers
3.Grencis
4.Hinnenkamp
5.Callaghan
6. Bartelen
7.bartoš
8.Anacleto
9.de Smalen
10. Feuillade

Body v závodě

1.Stubbe 32
2.Albers 32
3.Grencis 24
4.Hinnenkamp 24
5.Anacleto 22


Buggy 1600



Finále

1.Laubach
2.Buddelmeyer
3.Tafani
4.Ellermann
5.Nikodém


Body v závodě

1.Laubach 33
2.Buddelmeyer 31
3.Tafani 26
4.Ellermann 23
5. Henneken 22


Touring Autocross


Finále

1.Fejfar
2.Výborný
3.Samohýl
4.van Kuringe
5. Hinnersdorf


Body v závodě

1.Fejfar 34
2.Výborný 30
3.Samohýl 30
4.van Kuringe 25
5.Hinnersdorf 22


Junior Buggy

Finále a body v závodě

1.Vaněk 35
2. Pähler 30
3.Grencis 30
4.Fučík 25
5.Furazkhin 22

JL 28.6.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar