Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

V Klatovech evidují první přihlášky na Vltavu a Šumavu

Pozvolna se začíná blížit také termín jubilejní 30. Historic Vltava Rallye, která se opět pojede společně s Rallye Šumava Klatovy, připravující se na svůj už 56. ročník. Obě soutěže letos proběhnou 5. – 8. května 2022, na nově upravených klubových stránkách www.pamk.cz už jsou pro ně k dispozici i tzv. zvláštní ustanovení.

Nejstarší stále existující česká soutěž, už 56. Rallye Šumava Klatovy je zařazena jako druhý díl Mistrovství ČR, jubilejní 30. Historic Vltava Rallye bude druhou zastávkou českého i evropského šampionátu historických vozů. Jejich podoba bude vycházet z té loňské, je ale snad jisté, že oproti minulému roku nastane významná změna – k tratím se vrátí diváci!
Uzávěrka obou soutěží je 25. dubna, na nově uspořádaných stránkách Pošumavského auto moto klubu v AČR www.pamk.cz už však jsou umístěna zvláštní ustanovení a též přímé odkazy na přihlášky a na seznamy již přihlášených posádek.




Zejména mezi historickými vozy nastal o přihlašování okamžitý zájem, zapsána je už i dvojice mistrů republiky Jan Frei – Petr Šlegl, pro které je ´Vltava´ domácí soutěží. „Už jsou to čtyři roky, kdy jsme v Klatovech startovali naposledy, o to víc se těšíme,“ říká dvaatřicetiletý pilot a pokračuje: „Tehdy nás hned v úvodu zklamala převodovka, po opravě jsme ale nastoupili do druhé etapy a v ní jsme v rámci MČR HA obsadili třetí příčku, v mezinárodním měření nám patřila sedmá pozice i před mnoha silnějšími vozy. Na takový výsledek bychom rádi navázali i letos, kdy jsme po delší době opět dali do kupy naši osvědčenou Škodu 130LR.“



Se zvláštními ustanoveními byly pochopitelně zveřejněny i harmonogramy obou soutěží, z nich lze vyčíst jak jejich délku, tak do určité míry i podobu tratí. 30. Historic Vltava Rallye odstartuje z klatovského náměstí v pátek odpoledne a na posádky budou čekat postupně dvě shodné sekce po třech rychlostních zkouškách. Každou z nich bude otevírat tradiční Klatovský okruh (který bude mít kvůli výstavbě obchvatu města letos zřejmě svojí derniéru), dále se bude o vteřiny závodit na rychlostních zkouškách Strážovská a Orlovická. Sobotní zápolení otevře opět Klatovský okruh (v odlišné podobě od páteční), po něm budou následovat průjezdy rychlostními zkouškami Mlázovská, Keply a Velhartická, na kterých se závodníci představí i po obědě. Celkově tak na historické vozy čeká třináct rychlostních testů o celkové délce 146 kilometrů.




Soudobé vozy mají v pátek na programu pouze jedno kroužení u Čínova, naopak sobotní etapa de facto kopíruje trať určenou pro historické vozy. Účastníci 56. Rallye Šumava Klatovy si nicméně užijí závodění i v neděli, kdy mají v plánu dva průjezdy rychlostními zkouškami ´Koráb´ a ´Zdebořická´. Jejich trať tak bude mít dvanáct rychlostních zkoušek o celkové délce 160 kilometrů.




Karel Špaček 30.3.2022

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar