Autokaleidoskop

Denně aktualizovaný magazín ze světa automobilů, veteránů, automobilového sportu a cestování

V Humpolci vyhrál Vaculík před Kubíčkem

Autokrosová sezona snad nemůže začínat a končit nikde jinde než v Renomia Areně v Humpolci, a nejinak tomu bylo i letos. I přes hodně chladné počasí, během dne naštěstí vysvitlo slunce a nespadla ani kapka vody, jak meteorologové předpovídali, viděli diváci velice pěkné závody.

Na úvod musíme pochválit pořadatele AMK Zálesí Humpolec včele s panem Josefem Špačkem, kteří od posledního závodu udělali ohromný kus práce, pokud jde o vylepšení tratě. Bylo vidět, že si dali opravdu záležet a připravili kvalitní, rychlou a přitom členitou trať. Škoda jen, že nepřijela řada jezdců startující v evropském šampionátu.

Velice kvalitní sport nabídla opět čtyřlitrová divize Super Buggy, v níž už v sobotu vyhrál Jarda Hošek svoji jízdu, stejně jako Jakub Kubíček. Tomu se nevyvedla druhá jízda, v níž aby se vyhnul kolizi se Smržem, volil cestu poškození vozu, ale třetí sérii už zase vyhrál. Nedělní rozjížďky vyhráli pak Smrž, Neumann a Vaculík. Do první řady se s ním postavil úřadující mistr republiky Vaculík, Kubíček a Neumann. Hned po startu vyrazil Vaculík, sledován s větším či menším odstupem Kubíčkem, který se snažil vymyslet, kde nejlépe zaútočit. Ale ani jeden pokus nevyšel a cílem projel druhý s minimálním odstupem. U Kubíčků byli ale s druhým místem spokojeni, protože v posledních letech se ukazuje, že kdo vyhraje v Humpolci, má pak celý rok smůlu. Třetí skončil Smrž. Devět českých jezdců na startu doplnili ještě Trincossi z Itálie a Markus z Rakouska, kteří dojeli na šestém a sedmém místě.

V divizi 1600 měl nejlepší ambice Petr Nikodém, kterého nerozhodila ani „bouda“ v druhé jízdě. Po finále šel ihned do čela s nepatrným náskokem před Ociepkou. S přibývajícími koly začala jeho Suzuki vadnout a postupně jej předjížděl jeden soupeř za druhým, až se nakonec buggy definitivně zastavila. Pro vítězství si tak dojel Ociepka před Polákem a Rakušanem Stenzlem, když jeho krajanům Höglingerovi a Winningerovi patřila další dvě místa a vlastně díky jim se na startu sešlo deset jezdců.

Po delší době se slušně naplnila startovní listina Divize Touring autocross, když do Humpolce dorazilo třináct jezdců. Bohužel Kužel po sobotě depo opustil i se svým Audi. Na start se vrátil po roční pause Pavel Svoboda, když zůstal věrný značce Mitsubishi, ale Lancera vyměnil za Colt. Teprve ve středu dodělali bratři Plichtové svoje Subaru, když celou zimu čekali na diferenciál. Druhé místo první série byl příslibem do dalších jízd. Ani čtvrté a třetí místa z dalších jízdy nebyly špatné.

své jízdy vyhráli Dušan Horčička s Hondou Civic a Jiří Bret se Škodou Fabia. V první řade finále je doplnil ještě Pavel Svoboda. Zatímco po startu šel do čela Horčička, tak pro Bret musel hned odstoupit. Druhou příčku si držel Pavel Svoboda před Radkem Plichtou. V polovině závodu prudce vystoupla teplota vody u Subaru, kokpit se proměnil v parní lázeň a Plichta musel vzdát z třetího místa. Tím uvolnil místo Martinovi Svobodovi, kterého sledoval Ivoš Mahr se škodovkou. Pro první vítězství v životě si dojel Dušan Horčička.



Super Buggy

Finále

1.Vaculík
2.Kubíček
3.Smrž
4.Kořínek
5.Paul
6.Neumann


Body v závodě

1.Vaculík 39
2.Kubíček 32
3.Smrž 27
4.Kořínek 21
5.Neumann 20


Buggy 1600


Finále

1.Ociepka
2.Polák
3.Stenzl
4.Höglinger
5.Winninger


Body v závodě

41.Ociepka 34
2.Polák 29
3.Stenzl 28
4.Höglinger 24
5.Nikodém 23



Touring Autocross


Finále
1.HorčičkaHonda Civic
2.Svoboda P.Mitsubishi Colt
3.Svoboda M.Mitsubishi Lancer
4.Mahrškoda Fabia
5.JouraMitsubishi Lancer



Body v závodě

1.Horčička 34
2.Svoboda P. 30
3.Svoboda M.27
4.Bret 22
5.Mahr 20



Divize 6

Finále

1.Antony|Škoda Rapid
2.Ratajský|Škoda Feliciua
3.Bodamský|Škoda Felicia
4.Jánoš|VW Lupo
5.Šimurda|Škoda 130 LR



Body v závodě

1.Antony 35
2.Ratajský 30
3.Bodamský 29
4.Jánoš 24
5.Šimurda 19


J.Lasík 25.4.2016

Líbil se vám článek? Zalinkujte jej!
Tisknout


Adus s.r.o.

RSS feed
Mapa webu
Validátor
© 2024 Autokaleidoskop.cz Všechna práva vyhrazena.
Partneři: Auto ESA - váš spolehlivý autobazar